Klargjør dette krysset før overgangen til forkjørsvei

Utbedringer. Ved krysset ved Ålekilene skal det nå gjøres utbedringer i forbindelse med forkjørsveien som er på trappene. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Utbedringer. Ved krysset ved Ålekilene skal det nå gjøres utbedringer i forbindelse med forkjørsveien som er på trappene. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Artikkelen er over 2 år gammel

Rådmannen går inn for at kommunen godkjenner forslaget fra Statens vegvesen om utbedringer av krysset ved Ålekilene.

DEL

Saken skal opp i planutvalget onsdag.

Omgjøringen av krysset er nødvendig for å kunne forkjørsregulere Storveien (fv. 117).

– Reguleringsplanen er etter ønske fra Fredrikstad kommune tilpasset to ulike veiløsninger i krysset mellom fv. 117 og fv. 413, en løsning med T-kryss hvor fv. 117 Storveien er hovedvei, og en løsning med mulighet for bygging av rundkjøring i tilknytning til en mulig realisering av planene for Åledalslinja, heter det blant annet i innstillingen.

Forkjørsvei uansett

Saksbehandlingen av detaljregulering for Åledalslinja pågår for øvrig fortsatt.

Slik situasjonen er i øyeblikket, altså uten Åledalslinja, ønsker Statens vegvesen å tilrettelegge for et T-kryss hvor fv. 117 vil bli forkjørsregulert og gjennomgående. Hvilken løsning som bygges vil avhenge av planene med Åledalslinja.

– Å gjøre tiltak i krysset vil være nødvendig på kort sikt selv om det i fremtiden kommer en avlastningsvei gjennom Åledalen, skriver veivesenet videre.

12 millioner

I mai 2015 bevilget fylkeskommunen 12 millioner kroner til utbedringene på Storveien.

Artikkeltags