– Bil er truffet av tog ved togovergang. Fører som var alene i bilen skal være uskadet. Nødetatene er på stedet, meldte politiet ved 21.16 i kveld, onsdag.

– Bilen ble etter det vi kjenner til, påkjørt ved Enebekk, mellom Onsøy og Råde. Der er det bommer. Det er ingen indikasjon at det var noe feil med bommene, sier kommunikasjonsansvarlig Ragnhild Aagesen i Bane NOR til Fredriksstad Blad.

Det er imidlertid andre oppfatninger om hvor ulykken skjedde. Flere vitner sier at det var på overgangen som ikke har bommer, etter Enebekk om man kommer fra Fredrikstad (se kartet i denne saken).

Skulle krysse overgang

Det skal ha vært en mann i 50-årene som med bilen han kjørte, ble truffet av toget da han skulle krysse jernbaneovergangen ved Stenebakken. Naboer i området melder at påkjørselen skjedde i denne jernbaneovergangen som verken har signalanlegg eller bommer. Toget skal ha vært på vei nordover.

Operasjonsleder Gisle Sveen hos politiet forteller dette kort tid etter ulykken:

– Vi har folk på stedet. Mannen i 50-årene var alene i bilen og kom uskadet fra hendelsen. Toget traff bilen i fronten. Mannen bak rattet har foreløpig forklart at bilen var ny og ukjent for han, og han fikk panikk da han så at toget kom og han fikk ikke bilen i gir, sier Sveen.

All togtrafikk innstilt – åpnet igjen ved midnatt

Det er ved 22-tiden for tidlig for politiet å fastslå hva som var årsaken til kollisjonen på jernbaneovergangen.

All togtrafikk på jernbanelinjen mellom Råde og Fredrikstad ble innstilt etter ulykken, men rett før midnatt er toglinjen åpnet igjen.

Bane Nor sendte folk til stedet for å sjekke skadene på toget før dette fikk fortsette.

Bilen som ble truffet, ble fjernet. Bilføreren skal ha blitt oppfordret til å oppsøke legevakt for sjekk.