Stenger Fredrikstadbrua klokka 21 i kveld – omkjøring via Sandesundbrua i Sarpsborg

STENGER BRUA: Fredrikstadbrua stenges i kveld. Omkjøring må skje via Sarpsborg

STENGER BRUA: Fredrikstadbrua stenges i kveld. Omkjøring må skje via Sarpsborg Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredrikstadbrua stenges i natt og de fire kommende nettene i forbindelse med arbeidene på brua. I verste fall kan omkjøringen bli 30 kilometer lang for uheldige Fredrikstad-bilister.

DEL

Statens vegvesen har sendt ut denne pressemeldingen mandag ettermidag om den planlagte stengningen:

«Fra i kveld kl. 21.00 stenges rv. 110 Fredrikstadbrua, og slik blir det i fire påfølgende netter, frem til fredag morgen. Skilt om stengning er satt ut på aktuelle steder, og det blir omkjøring via E6 Sandesundbrua.

Klokka 21 stenges Fredrikstadbrua (nederste røde sirkel). Omkjøring må skje via Sandesundbrua (øverste røde sirkel). (Illustrasjon: Google maps/FB)

Klokka 21 stenges Fredrikstadbrua (nederste røde sirkel). Omkjøring må skje via Sandesundbrua (øverste røde sirkel). (Illustrasjon: Google maps/FB)

På dagtid vil et kjørefelt i hver retning være åpent, men fra kl. 21.00 til kl. 05.30 stenges brua for all trafikk. De aktuelle nettene må alle trafikanter kjøre om Sandesund bru i Sarpsborg.

Arbeidet er væravhengig, så det kan bli endring av de planlagte datoene for nattestengning (29.okt - 2.nov). Nødetatene og busselskapet er varslet og har tatt sine forholdsregler for å opprettholde beredskapen.

Bytter tverrbjelke i stålbuen

– Vi skal skifte ut en stålbjelke som er skadet etter påkjøring. Den veier rundt 7 tonn, er omtrent 15 m lang og 1 m høy. Denne bjelken er viktig for bruas bæreevne, og utskiftingen må utføres varsomt med en rekke midlertidige sikringstiltak, sier byggeleder Stein Andersen i Statens vegvesen.

Det er den første tverrbjelken på østsiden av brua som skal skiftes ut, og den nye vil festes en meter høyere, slik at man får en klaring over kjørebanen på 5,7 meter. Dette tilsvarer høyden på laveste tverrbjelke på vestsiden av brua, og vil redusere faren for nye påkjørsler. Under arbeidet med å fjerne den gamle bjelken og heise på plass en ny, må altså brua stenges.

Det vil være stillas både over veien og under brua mens denne prosessen pågår. Arbeidet er væravhengig, og må utsettes dersom det blir mye vind. Endringer vil bli meldt til Vegtrafikksentralen, nødetatene og busselskapene.

Fortsatt skiftende kjøremønster

– Trafikantene må forvente skiftende kjøremønster over brua om nettene, resten av oktober og frem til brua blir ferdigstilt, sier Stein Andersen i Statens vegvesen.

Det skal blant annet settes opp langsgående rekkverk mellom kjørebanen og gang- og sykkelfeltet, samt småflikking på støyskjermer, ytterrekkverk og belysning. I tillegg gjenstår noen arbeider under brua som ikke vil påvirke trafikken på selve brua. Etter planen skal det meste være ferdig i løpet av november i år.»

Artikkeltags