Knalltall for «østfoldingenes nye flyplass»

STOR SUKSESS: Torp har den siste tiden hatt større vekst enn noen annen norsk flyplass.

STOR SUKSESS: Torp har den siste tiden hatt større vekst enn noen annen norsk flyplass. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Aldri har det vært flere reisende på Torp Sandefjord lufthavn enn denne sommeren.

DEL

Totalt reiste 213.273 passasjerer til og fra Torp i juli. Det er det høyeste antall reisende for en måned i hele flyplassens historie. Veksten i juli var for øvrig på 4,2 prosent sammenlignet med samme måned i 2017. Torp er beskrevet som «østfoldingenes nye flyplass» etter nedleggelsen av Rygge.

Utenrikstrafikken ga en vekst på fire prosent og utgjorde i juli totalt 186.645 passasjerer. Antall innenriksreisende var 26.628, som er en vekst i dette markedet på 5,7 prosent, skriver Vestviken 24.

Denne veksten skyldes i hovedsak Widerøes sommerruter til Bodø og Tromsø, som har vært svært populære, ifølge Torp.

Størst vekst

Totalt har 1.202.226 passasjerer reist til/fra Torp i 2018. Det er en vekst på 8,4 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Dette gjør også Torp til den flyplassen i Norge som for tiden har størst vekst.

Så langt i år har utenrikstrafikken på Torp en vekst på 12,1 prosent, med hele 1.009.097 reisende. Torp er dermed landets tredje største flyplass for utenrikstrafikk, kun slått av Oslo Gardermoen og Bergen Flesland.

Sammen med Wizz Air er det særlig Ryanair som vokser på Torp. I tillegg har Norwegian hatt en økning i antall reisende til Spania.

– Tidenes sommer

Ryanair og Norwegian har til sammen hatt nærmere 20 ukentlige avganger til Spania. I tillegg har Torp hatt stor trafikk med flere ruter til Polen.

– Vi har hatt tidenes sommer på Torp, med et fantastisk godt tilbud til passasjerene og mange fulle fly. Det aller meste har gått på skinner. Ikke minst takket være alle våre dyktige og erfarne kollegaer i «Team Torp», som har stått på i en hektisk tid. Vi har kunnet ta godt imot passasjerene og har blant annet delt ut gratis is til reisende barn. Vi mener også at den raske, oversiktlige og effektive terminalen vår er svært fordelaktig for barnefamilier i feriemodus, sier Tine Kleive-Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef ved Torp Sandefjord lufthavn Torp i en pressemelding.

Fortsetter trenden, kan flyplassen passere to millioner reisende på årsbasis for aller første gang.

STRÅLENDE FORNØYD: Markedssjef ved Torp Sandefjord Lufhavn, Tine Kleive-Mathisen.

STRÅLENDE FORNØYD: Markedssjef ved Torp Sandefjord Lufhavn, Tine Kleive-Mathisen. Foto:

Artikkeltags