Det varslede gråværet så nemlig ikke ut til å legge en demper på besøkstallet under Tom videregående skoles årlige åpne julegård. For 28. året på rad strømmet både store og små til gården.

To som koste seg litt ekstra lørdag formiddag, var søsknene Mads Olav Hauge (6) og Maja Elise Hauge (3), som fikk hilse på nissen.

– Det morsomste med å være her er å være i fjøset og hilse på nissen, sier Mads Olav.

Stas med dyr

For lillesøster Maja er ventetiden frem mot jul veldig lang. Derfor var det ekstra stas å ta turen til Tomb lørdag.

– Jeg gleder meg ekstra mye til å hilse på dyrene, sier 3-åringen.

Søskenparet var så absolutt ikke alene om å besøke Tomb lørdag. Allerede da FBs utsendte ankom litt over elleve begynte det å bli fullt på parkeringsplassene.

– Folk strømmer til i år og, selv om det er litt usikkert vær. Det er gledelig å se, for dette er virkelig et stort høydepunkt for både ansatte og elever, sier informasjonssjef Kari-Mette Sundby.

De siste årene har rundt 5.000 mennesker besøkt Tombs åpne julegård. Det har gjort arrangementet til et av Østlandets største julemarked.

– Det er fortsatt litt for tidlig å si hvor mange som kommer i år, men vi ser at det strømmer fortsatt strømmer til med folk, så vi er uansett kjempefornøyd. Om det blir 4.000 eller 5.000 spiller egentlig ikke så stor rolle for oss. Det viktigste er at både store og små koser seg og får julestemningen, sier hun.

Noe for enhver smak

På programmet lørdag sto blant annet juleverksted, bilutstilling, ansiktsmaling for de yngste, småtraktorkjøring, julenisse-møte, radiostyrte traktorer og julekonsert med Bjørnar Spydevold.

– Vi føler det er noe for enhver smak her. Dyrene har alltid vært en viktig del av programmet. Samtidig er det viktig for oss at dette er et arrangement der både elever og ansatte bidrar. Tilbakemeldingene vi får hvert år tyder på at dette er noe som verdsettes av elevene våre, og det er selvfølgelig helt sentralt for oss at så mange som mulig er med, sier hun.

En som definitivt verdsatte lørdagens åpne julegård, var fem og et halvt år gamle Theodor Jaeger Maske. Han besøkte Tomb for første gang lørdag formiddag.

– Det er kjempegøy, for her får vi lov til å lage masse morsomme ting på juleverksted. Det er første gang jeg er her, fordi vi flyttet til Saltnes i sommer, sier han.

Også han gleder seg stort til jul.

– Det beste med jul er å få godteri i julestrømpa, svarer han kontant.