Tollerne: Tok den ene gjengangeren etter den andre i helgen

STANSET PÅ BERGBY: Litaueren hadde med seg store mengder øl og brennevin i bilen, men ble stanset av tollerne på fylkesvei 102 over Bergby.

STANSET PÅ BERGBY: Litaueren hadde med seg store mengder øl og brennevin i bilen, men ble stanset av tollerne på fylkesvei 102 over Bergby. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ikke alle tar lærdom av å bli fakket med smuglervarer i tollen. Tollvesenet hanket inn den ene gjengangeren etter den andre i helgen.

DEL

Den første ble vinket inn på lørdag kveld etter å ha kommet over den gamle Svinesund-brua med bilen full av tobakk.

Hadde med 43.000 sigaretter

Den Norges-bosatte mannen hadde pakket med seg hele 43.000 sigaretter og 35 kilo tobakk i bilen.

– Han er tatt flere ganger tidligere i forbindelse med smugling, sier kontorsjef Wenche Fredriksen ved Svinesund tollsted.

Søndag fortsatte tollerne å plukke inn gjengangere og andre smuglere:

En bulgarsk bilfører hadde pakket med seg 15.220 sigaretter og 96 liter brennevin da han kom kjørende over den gamle Svinesund-brua.

Lovlige varer – og litt til

– Sigarettene ble funnet i kofferter og bager i bagasjerommet. Føreren har forklart at varene var kjøpt i Bulgaria og skulle leveres i Oslo. Han er også tatt for smugling tidligere, sier Fredriksen.

Også føreren av en trailer fra Latvia forsøkte seg igjen. Han hadde traileren fylt av legale varer som han deklarerte på tollstedet – i tillegg til 31 liter brennevin og 30 liter vin.

– Også han er tidligere tatt for smugling av alkohol, sier Fredriksen.

I tillegg stanset tollerne en litauisk sjåfør i en svenskregistrert bil på fylkesvei 102 over Bergby. Han hadde med seg 149 liter brennevin og 467 liter øl i bagasjen.

STANSET PÅ GAMLEBRUA: Dette var fangsten etter at en mann ble stanset på den gamle Svinesund-brua lørdag kveld: 43.000 sigaretter og 35 kilo tobakk.

STANSET PÅ GAMLEBRUA: Dette var fangsten etter at en mann ble stanset på den gamle Svinesund-brua lørdag kveld: 43.000 sigaretter og 35 kilo tobakk. Foto:

– Organisert smugling

Også en fører av en polskregistrert bil ble stanset på søndag. Han hadde valgt å kjøre over den gamle Svinesund-brua med 1.000 sigaretter, 12 liter øl og 5 liter brennevin i bilen.

– Er det litt kjipt med så mange som er blitt tatt før og åpenbart ikke har latt seg skremme?

– Nei, vi ser jo at dette ofte er kurerer. Det er organisert smugling, og vi ser at de ofte prøver seg flere ganger, sier Fredriksen.

Artikkeltags