Det var søndag ettermiddag at den svenske sjåføren kom kjørende over den gamle Svinesundbrua. Bilen ble observert av tollerne som valgte å ta opp jakten på sjåføren. Ved Høk ble han stanset.

– Han hadde med seg sin mindreårige sønn i bilen. Vi registrerte fort at han hadde flere kofferter bak i bilen som var pakket inn i plast. Til å begynne med hevdet han at koffertene var fylt med klær, sier Per Kristian Grandahl hos Tollvesenet.

Tollerne trodde imidlertid ikke på forklaringen til sjåføren, og valgte å se på innholdet i koffertene.

– Da så vi fort at det var snakk om ganske store mengder sigaretter. Da valgte sjåføren å legge kortene på bordet, sier Grandahl.

Hans forklaring var at sigarettene skulle deles ut til venner og bekjente i Norge. Mannen fikk lov til å kjøre videre etter beslaget, men kan mannen kan vente seg en reaksjon fra politiet senere.

 

Natt til lørdag ble nok en svensk sjåfør stanset på Svinesund. Mannen hevdet han var på vei til en golfturnering i Norge, og at han ikke hadde med seg for smuglervarer.

– Vi valgte likevel å undersøke bilen nærmere og fant til slutt 192 liter vin, 55 liter øl og sju liter brennevin, sier Grandahl.

Også denne sjåføren vil få en reaksjon fra politiet i etterkant.