Gå til sidens hovedinnhold

Traileren var fylt til randen med øl og sprit

Artikkelen er over 3 år gammel

Trailersjåføren hevdet han var på vei til Norge med lovlige varer, men en skanning av vogntoget viste at lasterommet var fylt til randen med alkohol.

Det var tidligere i sommer at den utenlandske trailersjåføren kom kjørende inn på rød sone på Svinesund. Mannen hevdet at han hadde med lovlige varer som skulle fortolles, og han viste til og med frem papirer.

Men tollerne mistenkte at traileren inneholdt noe annet, og en skanning avslørte at traileren slettes ikke var fylt med det sjåføren hevdet.

– Skanningen viste at lasterommet var fylt til randen med øl og sprit. Vi beslagla totalt 22.680 liter øl og 830 liter brennevin, sier Wenche Fredriksen hos Tollvesenet.

Unndratte avgifter var på hele 1,7 millioner kroner. Mannen ble tatt hånd om av politiet etter smuglerforsøket.

Også denne helgen har tollerne i Østfold hatt hendene fulle. Fredag ble en nordmann stanset med 32 liter øl, fem liter brennevin og 3,5 kilo tobakk. Sjåføren fortalte at han hadde vært på tur med Strömstad-Sandefjord-ferga. Varene ble beslaglagt og mannen kan forvente seg en reaksjon fra politiet.

Lørdag ble polsk sjåfør ble stanset med 214 liter øl og 90 liter brennevin i bilen. Mannen kom kjørende på E6 og ønsket ikke å forklare seg for tollerne.

Søndag ble to tyskere stoppet i en kontroll ved den gamle Svinesundbrua med 36 kilo Khat i bagasjen.

– De hevdet at de var på vei til et bryllup i Norge, men hadde ikke noen god forklaring på hvor de skulle med Khaten, sier Fredriksen.

Kommentarer til denne saken