Forsøkte å smugle inn en trailer full av øl og sprit

En polsk trailersjåfør må sone 13 måneder i fengsel etter å ha forsøkt å kjøre over grensen med over 20.000 liter alkohol i lasten. Han får også kjøreforbud i Norge fem år. Bildet er fra et tidligere beslag på grensen.

En polsk trailersjåfør må sone 13 måneder i fengsel etter å ha forsøkt å kjøre over grensen med over 20.000 liter alkohol i lasten. Han får også kjøreforbud i Norge fem år. Bildet er fra et tidligere beslag på grensen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En polsk smugler må sone 13 måneder i fengsel og får kjørenekt i Norge i fem år etter at han forsøkte å kjøre over grensen med en trailer full av øl og sprit.

DEL

Det kommer frem i en dom som nylig ble avsagt i Halden tingrett.

Det var i april i fjor at den polske smugleren i 40-årene kom kjørende over grensen på Svinesund grytidlig om morgenen. Han forsøkte å kjøre gjennom kontrollen på rød sone ved å fremvise falske papirer. Også dette ble han dømt for.

Det var NRK Østfold som først omtalte dommen.

I traileren ble det totalt funnet 19.652 liter øl og 2.160 liter sprit. Samlet avgiftsunndragelse var på nesten to millioner kroner.

Retten kom frem til at mannen skulle dømmes 13 måneders fengselsstraff. Han får heller ikke lov til å kjøre i Norge de neste fem årene.

Artikkeltags