Gå til sidens hovedinnhold

Fikk det travelt med å stoppe alle smuglerne

Artikkelen er over 4 år gammel

– En hektisk helg, er konklusjonen fra tollerne på Svinesund. 2.253 liter øl er noe av det som er forsøkt smuglet inn i landet.

– Det har vært en hektisk helg, konstaterer kontorsjef ved tollvesenet på Svinesund, Per Kristian Grandahl.

Snuste seg frem

Fredag kveld stoppet tollerne en rutebuss fra Gøteborg. Ved hjelp av en narkotikahund søkte de gjennom bussen og fant flere hundre gram med marihuana og hasj.

– Hunden markerte på en ryggsekk til en mann bosatt på Vestlandet. I sekken lå det 241 gram marihuana og 164 gram hasj. Han sa at noe var til eget bruk, og resten skulle selges og gis til venner, forteller Grandahl.

Lørdag forsøkte en mann i en norskregistrert bil å komme over grensen via den gamle Svinesundbrua med litt for mye alkohol i bagasjen. Tollerne fant 277 liter øl, sju liter brennevin, 48 liter vin og 600 sigaretter under et pledd.

– Han hadde også en ulovlig selvforsvarsspray med seg. Mannen er tatt for lignende forhold tidligere, sier kontorsjefen.

Falske skilter

Søndag ble to litauiske trailere sjekket grundig på rød sone, noe som viste seg å være gunstig.

I den ene var det nemlig 1.175 liter øl og 53 liter brennevin, noe som tilsvarer over 85.000 kroner i unndratte avgifter.

I den andre traileren var det et mindre smuglerparti; 108 liter øl, 39 liter vin og nesten ni liter brennevin. Det ble funnet foran hos sjåføren.

– Og i dag mandag har vi stoppet to polakker i hver sin norskregistrerte bil. Vi tror de kjørte sammen. Begge hadde falske skilter, de polske kjennetegnene lå i bilene, forklarer Per Kristian Grandahl.

– De prøver jo å unngå tollkontroll når de bytter skilter.

Tollerne lot seg imidlertid ikke lure. Den ene bilen fulgte de etter og stoppet med blålys ved Solbergtårnet. De fant 8.000 sigaretter, 348 liter øl og 63 liter vin.

Den andre bilen var det politiet som stoppet ved Quality i Sarpsborg, etter henvendelse fra tollvesenet. Den innholdet samme last som den første bilen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.