Bommen skal ifølge en tipser henge over jernbaneovergangen på Rådesletta, og sørger for at toget ikke kommer seg videre.

Problemene skal ha oppstått etter at en lastebil kjørte på bommen i morgentimene. Under heving av bommen etter uhellet, kortsluttet kjøreledningen.

– Bommen har kommet bort i kjøreledningen under heving, noe som sørget for en kortslutning. Det vil si at strekningen er stengt inntil videre, sier Terje Andersen i NSB.

Klokken 08.45 kom Jernbaneverket med følegende melding: Trafikken går som normalt igjen mellom Råde og Fredrikstad etter en tidligere feil på strømtilførselen. Du må fortsatt regne med forsinkelser. Du finner informasjon om ditt tog i vårt Togkart, på våre nettsider, i vår app Togtider og på skjermer på stasjonen.Berørte toglinjer.

 

Toget som var på vei fra Oslo til Göteborg mandag morgen, står fast i Råde. Toget fra Halden til Oslo stopper i Fredrikstad, og passasjerene må etter hvert over på buss.

– Vi har bestilt busser nå, men jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta før passasjerene kommer seg videre fra Fredrikstad til Oslo, sier Andersen.

Andersen skulle selv ta toget mot Oslo for å delta på et møte. Nå vurderer han å bli igjen i Fredrikstad for å ta hånd om passasjerene.

– Vi gjør det vi kan for å få passasjerene avgårde så snart som mulig. Men akkurat nå vet jeg ikke hvor lang tid det vil ta å få rettet opp i problemene, sier han.