Tok bilen med over to i promille – kjørte i verandasøyle

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredrikstad-mannen hadde drukket både øl og vin før han satte seg i bilen på søndagsmorgenen for å dra til butikken.

DEL

Det gikk ikke bedre enn at han kjørte inn i en søyle som holdt en veranda da han hadde vært i butikken. Fredrikstad-mannen i 50-årene kjørte deretter fra stedet.

2,2 i promille

Da politiet dukket senere opp hjemme hos mannen, viste utåndingsprøven tatt rundt halvannen time etter at han satte seg i bilen en alkoholkonsentrasjon på 1,10 milligram per liter luft – eller rettere sagt 2,2 i promille.

Da saken var oppe i Fredrikstad tingrett  erkjente den siktede mannen promillekjøringen. Han forklarte også at han visste at han var for påvirket til å kjøre bil.

Hadde ikke førerkort

I dommen peker retten på den høye promillen mannen hadde da han kjørte bil. Retten viser også til skadene mannen forårsaken på verandasøylen på butikkbygget. 

Dessuten peker retten på at mannen fra før av er domfelt for promillekjøring tidligere – i tillegg til at han ikke har førerkort. Han mistet førerkortet for promillekjøring senest i desember 2013, fremholder retten i skjerpende retning.

Fradømt førerrett for alltid

Nå er mannen dømt til 30 dager i fengsel, 30.000 kroner i bot i tillegg til at han er fradømt retten til å føre bil for alltid. Han vedtok dommen.

Artikkeltags