1 år og åtte måneder i fengsel for vold mot kjæresten

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen i begynnelsen av 30-årene mishandlet og truet kjæresten sin mens han fortsatt var inne i prøvetiden av den forrige voldsdommen. Nå er han dømt til ett år og åtte måneder i fengsel.

DEL

Senest i 2013 fikk mannen den forrige dommen for vold. Den gang ble fire måneder av straffen gjort betinget med en prøvetid på tre år.

Les også: Mishandlet gravid ekssamboer

Nå har Fredrikstad tingrett dømt ham for flere tilfeller av mishandling og trusler mot den daværende kjæresten i desember 2013 og januar 2014.

Fikk ikke puste

Mannen ble dømt blant annet for å ha slått kjæresten til hun besvimte, fikk kutt i pannen og sprukken leppe. Han er også dømt for å ha holdt hånden over munnen hennes, slik at hun ikke fikk puste. På listen står flere andre  tilfeller av vold og grove trusler.

I tingretten erkjente mannen at han hadde brukt vold mot og truet kvinnen, men han mente at omfanget var langt mindre enn hun hadde forklart.

Les også: Brøt seg inn i fire hytter – slapp fengsel

Retten kom imidlertid frem til at mannen hadde gjort det han var tiltalt for. I tillegg til at mannen selv innrømmet vold, viste retten til forklaringer fra kvinnen, fastlegen hennes, en venninne og kvinnens egne dagboknotater.

«Kommer til å gjøre store skader»

Det ble dessuten lagt frem flere svært så truende tekstmeldinger som mannen hadde sendt kjæresten. Blant annet hadde han truet med «å gjøre livet ditt til det verste helvetet» og «du kommer til å få se en side av meg du håpet ikke fantes. Jeg kommer til å gjøre store fysiske og psykiske skader».

Les også: Pengeinnkrever gikk feil to ganger

Mannen ble i alt dømt for fire tilfeller av vold og to tilfeller av trusler mot den tidligere kjæresten. Han ble også dømt for å ha truet henne til å trekke en tidligere anmeldelse for vold.

«Lang historie med voldsutøvelse»

Mannen er tidligere dømt for vold både i 2007 og 2013, og retten fastslår at han «har således en lang historie med voldsutøvelse».  I skjerpende retning mener retten også belastningen for ekskjæresten må telle. Hun fikk blant annet voldsalarm etter bruddet og har forklart at hun fremdeles er redd for mannen.

Les også: Kjørte i 96 km/t i 50-sone – må i retten

Dommen endte på ett år og åtte måneder i fengsel. Da er den betingede delen av voldsdommen fra 2013 også tatt med.

I tillegg ble mannen dømt til besøksforbud i et år overfor kvinnen. Retten viser blant annet til at mannen tidligere har utøvd vold mot tidligere kjærester også etter at forholdet er opphørt.

I tillegg ble han dømt til å betale kvinnen 80.000 kroner i oppreisning.

Artikkeltags