Thor Edquist sier opp abonnementet på HA

Artikkelen er over 3 år gammel

Ordføreren mener lokalavisen er en belastning for familien.

DEL

(Halden Arbeiderblad) – Jeg har et stort ansvar som ordfører, men jeg har et like stort ansvar som familiefar. Det er på grunn av sistnevnte jeg har sagt opp HA, sier Edquist til NRK Østfold.

Hans-Petter Kjøge har i lederkommentar skrevet at Edquist burde prioritert skoledebatt i Halden i stedet for å reise til Stortinget for gjennomgang av statsbudsjettet.

Edquist har samtidig kritisert HA for å ha snakket Halden-skolen ned.

– Det har blitt stadig verre. Kritikken fra HA har gått over til noe annet enn kritikk. Derfor var det nok nå, sier Edquist.

– Hva har blitt verre?

– Det vil jeg ikke utdype. Vanlig kritikk tåler jeg, men jeg tror de som har fulgt med i lokalavisa vil forstå.

Edquist sier til NRK at det gradvis har blitt mer belastende å lese lokalavisa.

Les også: - Ap krisemaksimerer og Høyre bortforklarer

Avviser personangrep

Kjøge understreker at det fra HAs side ikke er noen konflikt mellom avisen og ordføreren.

– Det har vært noen saker i høst der vi har kritisert ordføreren litt, men det har overhodet ikke vært noen bred penn. Jeg har gjort det jeg føler er jobben min som redaktør, sier Kjøge og avviser at det har vært noen personangrep inne i bildet.

Les også: – Vi ønsker å være de "farlige kreftene"

Han mener at ordføreren ved enkelte anledninger ikke har respondert særlig bra på kritikken.

– Der har han et forbedringspotensial. Jeg opplever at han fort slår tilbake uten å ta selvkritikk. Jeg tenker at hvis du velger å være ordfører i en by, så må du også være potteplante. Du må tåle å stå i vinduet.

Også ordførerens kone, Monica Damgaard Edquist, bekrefter at det er familien som står bak ønsket om å stoppe abonnementet.

– Jeg var klar over at vi måtte takle tøffe medieomtaler fra lokalavisen, og det har vi som familie håndtert bra i fem år. Men de siste seks månedene har det eskalert til et nivå som er blitt veldig belastende, skriver hun i en tekstmelding til NRK.

Artikkeltags