Tor-Arne og kona Berit følger eksplosjonsdramaet fra hotellrommet, får ikke gå ut

I god behold: Tor Arne Solbakken er i Brussel på oppdrag for LO. Sammen med kona var han på vei til frokost da de fikk melding om de voldsomme eksplosjonene på flyplassen (som bildet viser). Hotellet ligger bare 400 meter fra t-banestasjonen som ble angrepet kort tid etter.

I god behold: Tor Arne Solbakken er i Brussel på oppdrag for LO. Sammen med kona var han på vei til frokost da de fikk melding om de voldsomme eksplosjonene på flyplassen (som bildet viser). Hotellet ligger bare 400 meter fra t-banestasjonen som ble angrepet kort tid etter. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er jo helt jævlig, sier LO-nestleder Tor-Arne Solbakken. Da han kikket ut av hotellet i morges, var det fullt av brannbiler nede i gaten. Bare 400 meter unna ligger t-banestasjonen som ble angrepet i morgentimene.

DEL

Fredrikstadmannen og kona Berit Asker kom til Brussel i går kveld. De landet på Brussel lufthavn Zaventem som bare timer senere hvor titalls mennesker ble drept i eksplosjonene, og reiste derfra til et hotell på Place Luxembourg.

Foto:

– Vi var på vei ned til frokost da vi fikk en sms med melding om eksplosjonene på flyplassen, sier Solbakken til FB.

Stengte dører, ble sendt hjem

Han gikk etterpå til møtelokalet hvor han og andre LO-representanter skulle ha hektiske arbeidsdager før påskeferien, men der møtte de stengte dører.

– De som var inne fikk ikke komme ut, og vi fikk ikke komme inn.

Alle de ansatte i LO som er i Brussel har gitt beskjed om at de er i god behold. Robert Hansen fra Fredrikstad er en av dem. UD opplyser også i formiddag at det ser ut til at ingen nordmenn er blant de drepte eller sårede.

 

Holder seg innendørs

Sammen med kona sitter han akkurat nå på hotellrommet – som han anslår til å ligge ca. 400 meter unna t-banestasjonen som ble angrepet i morges.

– Vi så det sto brannbiler nedover i gata, forteller han.

Nå følger de dramaet fra tv-skjermen, og retter seg etter oppfordringen om å holde seg innendørs.

– Det er jo helt jævlig. Det er nesten uvirkelig når det er like mange politibiler som vanlige biler i gaten, sier han for å gi et bilde av det store politioppbudet.

Han forteller om store problemer for politi- og brannbiler med å ta seg frem i morgenrushet.

– Det står jo fire biler i bredden, så det var ikke lett å komme frem. Etter hvert fikk de åpnet noen avsperrede gater, forteller han.

Mange bekymret

De LO-ansatte holder seg nå i ro.

– Vår lokale mann er hjemme, vi andre er her på hotellet, sier nestlederen.

Det er åpenbart mange som vet at de befinner seg i byen.

– Ja, det er tydelig, ut fra alle sms'ene som kommer inn her, sier han om meldingene fra bekymrede venner og bekjente.

PST gikk i morges ut med melding om at hendelsene ikke påvirker trusselbildet i Norge.  Politiet har imidlertid besluttet å bevæpne samtlige patruljer i Oslo,   sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkeli, til TV 2.

Artikkeltags