Tilbød politiet skyss i pirattaxi

TATT: En piratsjåfør ble tatt på fersken da han tilbød politiet skyss mot betaling. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak om piratvirksomheten.

TATT: En piratsjåfør ble tatt på fersken da han tilbød politiet skyss mot betaling. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak om piratvirksomheten. Foto:

En Fredrikstad-mann i 20-årene må betale 8.000 kroner i bot etter at han ble tatt på fersken da han tilbød politiet skyss mot betaling.

DEL

Mannen ble anmeldt for piratvirksomhet, etter at han i november i fjor tilbød to personer transport mot betaling. Problemet var bare at personene han henvendte seg til var politibetjenter.

Dermed endte pirattaxituren med et forelegg på 8.000 kroner.

Fredriksstad Blad har en rekke ganger omtalt politiets jakt på pirattaxisjåfører. Spesielt rundt julebordstider har politiet fokus på den ulovlige virksomheten.

– Pirattaxier vil alltid være der ute, men de skal ikke føle seg trygge i Fredrikstad. Dette er en ulovlig virksomhet som vi kommer til å ha et ekstra fokus på fremover, sa ordenssjef i Fredrikstad-politiet, Inge Jensen før julebordsesongen i fjor.

Han mener det er flere grunner til at politiet velger å bruke ressurser på den ulovlige kjøringen.

– For det første så ødelegger de for den lovlige taxibransjen. Samtidig vet vi at det er langt mer utrygt å være passasjer i slike biler. Vi oppfordrer sterkt til å unngå denne transportformen hjem fra byen, sier han.

Artikkeltags