KrF påfører Frp taxfree-nederlag: Nå krympes kvoten

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Muligheten til å bytte taxfreekvoten for røk og snus med alkohol blir borte fra 2020. Dermed havnet KrF og Frp på kollisjonskurs midt i budsjettinnspurten.

DEL

Utvidelsen som ble gjort i taxfree-ordningen i 2014, reverseres etter at stortingsflertallet tirsdag ble enige om å avvikle taxfree-vekslingen fra 2020, melder NRK.

– En viktig sak for oss, sier KrFs første nestleder Olaug Bollestad til kanalen.

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad ble bedt om å kommentere saken da han kom til nye budsjettforhandlinger tirsdag ettermiddag. Han understreket at han ikke følger det som skjer i detalj i stortingssalen siden han sitter i budsjettforhandlinger.

– Vi er fremdeles ikke i regjering. Vi stemmer for de forslagene vi er for i Stortinget. At det er uenighet i noen saker, tror jeg er godt kjent for alle, sier Ropstad.

Frp er svært misfornøyd med vedtaket til stortingsflertallet.

– Både det at de nå har fått flertall for å innføre helseadvarsler på alt av alkoholholdig drikke og reversere de siste endringene i taxfreekvoten, det beklager jeg. Frp støtter på ingen måte de forslagene, sier helsepolitisk talskvinne for Frp, Åshild Bruun-Gundersen, til NRK.

Artikkeltags