Sykkelargument fra Michaela (6): – Du får vind i håret

MED VIND I HÅRET: Michaela Kanyana (6), Marte Karire (9) og Albert Nordli (9)  i lastekassa på sykkelen til Pål Egil Nordli.  Foto: Harry Johansson

MED VIND I HÅRET: Michaela Kanyana (6), Marte Karire (9) og Albert Nordli (9) i lastekassa på sykkelen til Pål Egil Nordli. Foto: Harry Johansson

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med sykkel får du vind i håret og det er deilig, fastslo Michaela Kanyana (6) da sykkelfolket inntok gågata for å lokke folk over på sykkel.

DEL

– Kjempegøy. Du får vind i håret, konstaterte hun og de andre barna som var så heldige at de var i byen på Sykkelens Dag på lørdag sammen med Saresbike-gründer Pål Egil Nordli og fikk skyss i lastekassa på en transportsykkel.

Et halvt stenkast unna i gågata sto en gjeng som hadde enda flere argumenter for sykling:

Argumenter i fleng

Du sparer penger, trener, får egentid, verner miljøet, får frisk luft, har det gøy og rekker alt, sto det å lese på argumentlista og de andre representantene fra Syklistenes Landsforening og Sykkelbyen Nedre Glomma delte ut til forbipasserende.

Mye tyder på at mottagerne for lengst har kjøpt argumentene.

– Det er faktisk flest som allerede er syklister som kommer bort til oss, fastslår styremedlem Turid Johansen i Syklistenes Landsforening Fredrikstad.

– Hjelper det på sykkelinteressen med et slikt arrangement?

– Vi snakket akkurat om det her; om at stadige drypp kan føre til holdningsendringer, sier Johansen, som opplyser at foreningen for tiden diskuterer muligheten for å starte opp med fellessykkelturer for alle på hyggelige ruter i distriktet for å gjøre folk oppmerksomme på sykkelens fortreffeligheter.

Savner bysykkelkonsept

Det var også flest svorne syklister lant dem som var borte og snakket med Lars Husvik, Østfold fylkeskommune/Sykkelbyen Nedre Glomma.

Blant dem var Helge Falkendal, som er overbevist om at stadig fokus på sykkel har noe for seg når det gjelder holdningsendringer.

– Men det burde innføres et bysykkelkonsept i Nedre Glomma, mener han.

En positiv nyhet for sykkelfremmere er for øvrig årets deltagerantall på Sykle til jobben-aksjonen.

I fjor deltok i underkant av 1.000 personer i Nedre Glomma. I år er antallet rundt 1.700 – 1.193 i Fredrikstad og 510 i Sarpsborg.

– Det nærmer seg en dobling. Vi hadde som mål å bikke 2.000, men vi er veldig fornøyde med de vi har fått, sier Husvik.

– Du får kanskje inn resten i dag?

– Aksjonsstart var 19. april, så det begynner vel å bli litt sent.

Årets utgave av sykkelarrangementet var noe mindre enn i fjor, men også denne lørdagen var det plass for et forrykende trialshow i gågata.

Artikkeltags