Anne-Karin (50) og Kristin (36) blir ledere for hver sin legeforening

Anne-Karin Rime (til høyre) er ny leder i Overlegeforeningen, mens Kristin Utne er valgt som ny leder i Yngre legers forening.

Anne-Karin Rime (til høyre) er ny leder i Overlegeforeningen, mens Kristin Utne er valgt som ny leder i Yngre legers forening.

Artikkelen er over 1 år gammel

I løpet av én uke er to leger og tillitsvalgte ved Sykehuset Østfold valgt til å lede hver sin nasjonale legeforening.

DEL

Anne-Karin Rime (50) fra Kråkerøy er blitt ny leder i Overlegeforeningen, mens Kristin Utne (36) fra Oslo er valgt som ny leder i Yngre legers forening.

Mange medlemmer

– Jeg går til jobben med glede, ærefrykt og litt vemod, sier Kristin Utnes som de siste årene har vært lege i spesialisering i blodsykdommer på Kalnes.

Som leder i Yngre legers forening skal hun forholde seg til 10.000 medlemmer. Organisasjonen holder hus i Legenes Hus i Akersgata, det samme gjør Overlegeforeningen.

Vil tilbake

Jobben som leder i Yngre legers forening er en heltidsstilling.

– Jeg er ingen på måte tapt for Sykehuset Østfold. Jeg er valgt for to år og er innstilt på å komme tilbake som praktiserende lege når tiden er over, sier hun til Fredriksstad Blad.

Hun overtar lederjobben i Yngre legers forening i september.

Anne-Karin Rime, som er bosatt på Kråkerøy, ble innstilt av valgkomiteen som ny leder av Overlegeforeningen under årsmøtet 24. april. Hun overtar for Jon Hjelle som har sittet som leder i åtte år. Også hun tiltrer jobben med ærefrykt.

Mangeårig tillitsvalgt

– Jeg vet at jeg ska lede en gjeng med veldig kompetente folk. Det er de der ut som gjør jobben, sier Rime i en pressemelding fra Sykehuset Østfold.

Anne-Karin Rime er overlege ved anestesiavdelingen ved Sykehuset Østfold. Hun er mangeårig tillitsvalgt ved sykehuset, og har siden 2017 vært nestleder i Overlegeforenigen.

Rime sitter også som medlem i sentralstyret til Legeforeningen, og er foretakstillitsvalgt ved Sykehuset Østfold.

Artikkeltags