Gå til sidens hovedinnhold

VG: 60 klager på Kalnes-sykehuset til Pasientombudet på fire måneder

Artikkelen er over 3 år gammel

VG melder at Pasientombudet er bekymret over tilstandene på Sykehuset Østfold. Så langt i år har det kommet inn 60 klager på Sykehuset Østfold Kalnes.

Totalt har det kommet 127 klager på Sykehuset Østfold – 60 av dem gjelder sykehuset på Kalnes, skriver VG.

– Vi er bekymret

– I en håndfull saker har vi fått meldt om særlig dårlige opplevelser. Det dreier seg om en rekke uheldige forhold som har rammet samme pasient. Mangelfull oppfølging med smertelindring, ernæring, væske og personlig hygiene kan være en del av bildet, sier pasient- og brukerombud i Østfold, Marianne Eek, til VG.

– Vi er bekymret, men ønsker ikke å si noe om tiltakene som bør iverksettes. Det må helseforetaket svare på, fortsetter overfor avisen.

Krass i årsrapport

Tidligere denne måneden ble det kjent at pasientombudet konkluderer med at det er «betydelig fare for pasientsikkerheten ved sykehuset» i sin årsmelding for 2017. Der tar ombudet opp forhold som bemanning, korridorpasienter og arbeidspress.

Administrerende direktør Just Ebbesen, som har gått av etter et ekstraordinært møte i styret til Sykehuset Østfold søndag kveld, ga i sin innstilling til styret uttrykk for at han var uenig i det som ble skrevet.

– Øker bemanningen

Han mente da at det ikke var samsvar mellom dokumenterte grunnlagsdata i årsmeldingen, og det pasientombudet «oppfatter som en betydelig fare for pasientsikkerheten.»

Sykehuset Østfold beklager overfor VG at flere har dårlig erfaring med sykehuset. Kommunikasjonssjef Bjørn Hødal sier hovedfokuset nå er at pasienter skal slippe å ligge på korridor – og peker på at bemanningen ved sykehuset vil bli økt i 2018.

Kommentarer til denne saken