Sykehuspartner sitt datasystem ble hacket

Artikkelen er over 2 år gammel

Helse Sør-Øst er i full beredskap etter at det ble oppdaget innbrudd i datasystemene til Sykehuspartner i forrige uke.

DEL

Det er Helse Sør-Øst selv som informerer om dette i en pressemelding mandag morgen. Det var forrige mandag at Sykehuspartner, som i disse dager flytter mange av sine ansatte til Fredrikstad, ble varslet av Norsk Helsenett om unormal aktivitet i datasystemer i regionen. Like etter ble det altså avdekket innbrudd i datasystemer, og trusselaktøren skal ifølge pressemeldingen være svært profesjonell.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, og det er satt i gang tiltak for å begrense skadene i forbindelse med innbruddet. Ledelsen i helseforetakene i regionen har vært løpende orientert, og det er ikke noe som så langt tilsier at innbruddet har fått konsekvenser for pasientbehandlingen eller pasientsikkerheten. De beste ressursene i Sykehuspartner arbeider nå sammen med den fremste ekspertisen i landet for å skaffe oversikt over, og løse situasjonen, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Cathrine M. Lofthus.

Hendelsen er ifølge pressemeldingen håndtert i henhold til etablerte beredskapsrutine. Det skal ha vært gjennomført en rekke tiltak for å fjerne trusselen.

I tillegg vil ytterligere tiltak gjennomføres i tiden fremover, skriver Helse Sør-Øst i pressemeldingen.

Sykehuspartner betjener helseforetakene i Helse Sør-Øst med IKT, prosjekttjenester, lønn og personaltjenester. De har holdt til i Østfold siden 2010.

Artikkeltags