Sykefraværet går ned i Østfold – men fortsatt over landsgjennomsnittet

MINDRE SYKE: Sykefraværet i Østfold går ned, mens landssnittet øker.

MINDRE SYKE: Sykefraværet i Østfold går ned, mens landssnittet øker. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nav melder at sykefraværet går ned i Østfold.

DEL

Det legemeldte sykefraværet for arbeidstakere i Østfold går ned 1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Østfold går ned – landssnittet går opp

I tredje kvartal 2017 er det legemeldte sykefraværet i Østfold nede på 6,2 prosent, som fortsatt er noe over landssnittet på 5,4. En ser likevel at sykefraværet synker i Østfold, mens landssnittet kryper oppover 0,9 prosent sammenlignet tredje kvartal i fjor. Til tross for nedgangen ligger Østfold fortsatt på tredjeplass over fylkene med høyest legemeldt sykefravær.

Menn mindre syke enn før

Mannfolkene ser ut til å bli friskere. Med et legemeldt sykefravær på 5 prosent registreres det en nedgang på hele 4,5 prosent. Nav melder at sykefraværet for kvinner har økt med 2,2 prosent til 7,7 i samme periode. Psykiske lidelser og plager med muskel og skjelett topper statistikken om årsaker til sykefraværet.

«Muskel- og skjelett lidelser er den største enkeltårsaken til sykefravær, og utgjør litt over 37 prosent av alle sykefraværstilfellene i 3. kvartal 2017 i Østfold. Psykiske lidelser utgjør omtrent 16 prosent. Til sammen utgjør disse to diagnosegruppene 220 000 tapte dagsverk i fylket i 3. kvartal 2017.», skriver Nav Østfold i en pressemelding.

Artikkeltags