Gaustadhallen fortsatt stengt – Gressvik blir kriseløsning

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredrikstad kommune tør ikke love at svømmeanlegget i Gaustadhallen åpner som annonsert neste mandag. Nå blir svømmehallen på Gressvik tatt i bruk som en midlertidig erstatning i høstferien.

DEL

Svømmeanlegget ble stengt etter at det ble oppdaget legionellabakterier i dusjvannet i våres. Anlegget er nå byttet ut, i tillegg til at svømmebassenget er rehabilitert.

– Arbeidet er så godt som ferdig, men vi venter fortsatt på prøvesvar som vil avgjøre om anlegget kan åpnes igjen neste mandag, sier idrettssjef André Flatner.

Høstferietilbud på Gressvik

Mandag formiddag ble det klart at kommunen tar i bruk svømmehallen på Gressvik ungdomsskole for å gi innbyggerne et svømmetilbud i høstferien nå som både Kongstenhallen og Gaustadhallen er stengt.

– Nå får vi i hvert fall gitt et tilbud, slik at de som ønsker å svømme i høstferien slipper å reise ut av byen, sier Flatner.

Flere har gitt uttrykk for stor frustrasjon etter at også Gaustadhallen ble stengt i våres. Inspektør ved Vestbygda ungdomsskole, Petter Thulin, forteller at stengingen av anlegget har gått hardt utover svømmeopplæringen ved skolen.

– Nå skal det sies at vi har vært bortskjemt her ute tidligere, men tiden vi har til svømmeopplæring her ute har blitt betydelig svekket etter at Gaustadhallen tok over for Kongsten som «folkebad». Nå ligger vi dessverre langt etter på svømmeundervisningen ettersom anlegget har vært stengt siden i våres, sier han.

– Lite informasjon

Han er misfornøyd med informasjonen rundt fremdriftsplanen i prosjektet.

– Først var det meningen at svømmeanlegget skulle åpne igjen til skolestart i august. Det skjedde ikke, og etterpå har vi fått veldig lite informasjon om hvor langt unna man er. Nå har vi lagt opp til svømmeundervisning fra mandag av, men vi vet fortsatt ikke om anlegget er åpnet igjen da, sier han.

Idrettssjefen forteller at situasjonen har vært vanskelig for kommunen.

– Dette kom selvfølgelig ekstra ubeleilig nå som svømmehallen i Kongstenhallen også er stengt. Håpet er fortsatt at anlegget kan åpnes på mandag, men vi kan ikke gi et endelig svar før vi får resultatene fra prøvene på fredag, sier Flatner.

André Flatner er idrettssjef i Fredrikstad kommune.

André Flatner er idrettssjef i Fredrikstad kommune. Foto:

Han har forståelse for at flere er frustrerte i forbindelse med at anlegget har vært stengt i flere måneder.

– Vi i kommunen har også vært frustrerte over denne situasjonen – spesielt siden Gaustadhallen ble en så viktig arena for oss når svømmehallen i Kongstenhallen ble stengt. Informasjonen mellom byggherre, kommunen og øvrige brukere kunne nok vært bedre, sier han.

Slik blir åpningstidene på Gressvik i høstferien

Mandag: Fellesbad fra 12 til 17. Damebad fra 17 til 21.

Onsdag: Fellesbad fra 12 til 18.

Torsdag: Fellesbad fra 12 til 18.

Fredag: Fellesbad fra 12 til 17. Herrebad fra 17 til 21.

Lørdag: Fellesbad fra 12 til 15.

Søndag: Fellesbad fra 11 til 15.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken