Svømmebasseng stengt umiddelbart

Det er ikke på grunn av vannkvaliteten i bassengenget anlegget ble stengt med umiddelbar virkning før helgen. Grunnen er at det skal bygges branntrapp i lokalene.

Det er ikke på grunn av vannkvaliteten i bassengenget anlegget ble stengt med umiddelbar virkning før helgen. Grunnen er at det skal bygges branntrapp i lokalene. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Flere brukere av svømmebassenget på Rødsmyra skole fikk rett før helgen beskjed om at det var stengt med umiddelbar virkning.

DEL

Svømmebassenget på Rødsmyra skole ble for bare noen år siden gjenåpnet etter modernisering til de nye kravene som ble stilt til slike anlegg.

Siden den gang har det vært et populært tilbud til både elever og andre leietagere.

Rett før helgen fikk foreldre til barn som går på svømmekurs beskjed om at bassenget var stengt med umiddelbar virkning.

Brannforskrifter

– Det hele er en beklagelig kommunikasjonssvikt, og dermed kommet veldig brått på, sier inspektør ved skolen, Kari Lo Edvardsen.

– I forbindelse med den store oppgraderingen vi har med nytt ventilasjonsanlegg i den eldre delen av skolen i disse dager, skal det også lages en branntrapp med brannsluser i forbindelse med lokalet som rommer svømmebassenget. Det må rives noen vegger, og det vil være et hull i gulvet i bassengområdet, mens arbeidet pågår. For sikkerhetens skyld er det tryggest å stenge helt til arbeidene blir ferdigstilt.

Arbeidet, som kreves etter brannforeskriftene, har ikke kommet som noen overraskelse, men det har vært en kommunikasjonssvikt som har gjort at ikke alle hadde fått med seg at det ville kreve stengning av det populære bassenget. Edvardsen beklager veldig at beskjeden kommer brått på mange og at dette skaper trøbbel for leietagere.

- Er i rute og det blir fint

Inspektør Kari Edvardsen, som tar over for Tormod Torp og blir rektor fra høsten av på skolen,  gleder seg til arbeidene er ferdige.

I tillegg til å få nytt ventilasjonsanlegg i den delen av skolebygningen som trengte det og få tilfredsstilt brannforskriftene i svømmehallen, vil skolen også få en liten innendørs scene i tilknytning til gymsalen. Her blir det muligheter til å sette opp små oppsetninger for elevene.

– Nå blir det det fint her, og alt ser ut som det er i rute. Eller det vil si at gymsalen kan det kanskje drøy med til ut i september før den er helt klar, men med alt det andre på plass, skal vi nok klare det på en positiv måte, sier Kari Lo Edvardsen.

Det har i helgen ikke lyktes å få en kommentar fra Neptuns Barn, som er en av leietagerene av svømmebassenget på Rødsmyra skole.

Artikkeltags