Nå blir det døgnbemanning på Svinesund

Svinesund  20151204.
Fra tollkontrollen mellom Sverige og Norge på Svinesund fredag ettermiddag.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Svinesund 20151204. Fra tollkontrollen mellom Sverige og Norge på Svinesund fredag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fra og med denne uken er grensekontrollen på Svinesund bemannet døgnet rundt hele uka.

DEL

(Moss Avis) Fram til nå har det vært huller i vaktplanene for tollerne på Svinesund, noe som har ført til at det av og til ikke har vært tollere på vakt. Dette har smuglere innrettet seg etter – de har ventet med å passere grensen til de har sett at grensekontrollen har vært ubetjent, melder NRK.

Avdelingssjef Asle Farberg i Tollregion Øst-Norge forteller om smuglere som har fulgt nøye med på når tollerne har gått fra vakt.

– Vi har også hatt tilfeller hvor de som spaner på oss, har kommet helt bort til vinduene våre og kikket inn for å se om det er noen til stede, sier han.

Da årets statsbudsjett ble behandlet i fjor høst, var bestillingen fra regjeringen og Stortinget klar: De viktigste grensestasjonene skal være bemannet til enhver tid.

– Det har nesten vært litt flaut at vi ikke har hatt døgnbemanning på våre viktigste grenseoverganger, sa stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) da. (©NTB)

Artikkeltags