Gjemte 2,5 kilo amfetamin i pulverapparatet – bakmannen må tre år i fengsel

FULL STOPP: Smuglerforsøket endte på Svinesund. Tollerne fant 2,5 kilo amfetamin i brannslukningsapparatet.

FULL STOPP: Smuglerforsøket endte på Svinesund. Tollerne fant 2,5 kilo amfetamin i brannslukningsapparatet.

Artikkelen er over 2 år gammel

Med bilens brannslokkingsapparat fullt av amfetamin ble polakken stanset på Svinesund. Nå er sjåføren utivst fra Norge mens bakmannen må sone tre år i fengsel.

DEL

Det var i februar i fjor at den 27 år gamle polske statsborgeren ble stanset på vei inn i Norge på E6. Bak i bilen markerte narkotikahunden på et brannslokningsapparat, som viste seg å inneholde store mengder amfetamin. Sjåføren nektet først enhver kjennskap til narkotikaen, men la siden alle kort på bordet.

Anket dommen

Det gjorde imidlertid ikke hans 31 år gamle landsmann, som politiet mente sto bak innførselen. Begge to ble dømt i tingretten, men i motsetning til 27-åringen, som nå er ferdig sonet og utvist fra Norge, valgte 31-åringen å anke dommen. Nå har imidlertid også Borgarting lagmannsrett kommet frem til at bakmannen er skyldig.

I tillegg til episoden i februar, er begge også dømt for innførsel av to kilo marihuana. 31-åringen er også dømt for oppbevaring av 92 gram hasj.

Skadepotensial

Det var innførselen av amfetamin som veide tyngst ved straffeutmålingen, siden dette er et sterkt vanedannende stoff med stort skadepotensial. Vanligvis ville innførsel av denne mengden amfetamin gitt tre og et halvt år fengsel, men retten mente det måtte gis fradrag på et halvt år siden stoffet hadde en styrkegrad på bare seks prosent. Dette karakteriseres som veldig lavt, og gjennomsnittlig styrkegrad for beslaglagt amfetamin er 17 prosent.

Slapp å betale

Tingretten dømte 31-åringen til inndragning av 85.000 kroner og tap av retten til å føre motorvogn i Norge for alltid. Her kom lagmannsretten til en annen slutning. I dommen begrenses tapet av retten til å føre førerkortplitiktig motorvogn til tre år, mens kravet om inndragning av pengesummen frafalles fordi 31-åringen ikke var tiltalt for salg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken