Omfattende skader i strømnettet og mange strømbrudd som følge av kraftig vind

Artikkelen er over 2 år gammel

Uværet Johanne herjet kraftig over Fredrikstad fredag kveld.

DEL

Uværet medførte skader på Hafslund Netts strømnett, årsaken var trær som veltet over linjene deres.

– Nærmere 40.000 av våre kunder har vært berørt av strømbrudd. Totalt har vi hatt om lag 80 høyspentlinjer ute av drift, og 10 av disse er gjenopprettet. Vi jobber kontinuerlig med feilretting utover kvelden og natten, opplyser Hafslund i en pressemelding fredag kveld.

Hafslund er ute med om lag 130 mannskaper som arbeider med å håndtere situasjonen som har oppstått.

 – Vi jobber kontinuerlig med feilretting utover kvelden og natten. Vi har om lag 130 mannskaper i arbeid for å håndtere denne situasjonen. Det er et krevende arbeid med farlige forhold i nettet, samt mye vind som skaper nye feil og ytterligere utfordrende feilretting for oss, melder Hafslund.

Hafslund ber alle være observante

Haflund bet alle om å være observante på farlige forhold. Trær som faller over linjene våre kan medføre at strømlinjene faller på bakken, og berøring av disse kan være livsfarlig. De ber publikum om å melde fra dersom de ser slike forhold.

Farlige forhold meldes på telefon 22 44 10 40.

– Feilrettingen vil fortsette utover kvelden og natta. På grunn av sterk vind kan vi ikke fly med helikopter over linjene i kveld. I morgen vil vi imidlertid besiktige linjenettet med helikopter, slik at vi får bedre kontroll over feilsituasjonen, melder Hafslund.

– Vi beklager ulempene strømbruddene medfører for våre kunder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken