Fakkeltog fredag kveld: Krystallnatt-markering ved snublestenen på Stortorvet

Fredag kveld blir det fakkeltog og markering av krystallnatten i Fredrikstad sentrum. Bildet er fra en tidligere markering.

Fredag kveld blir det fakkeltog og markering av krystallnatten i Fredrikstad sentrum. Bildet er fra en tidligere markering.

Artikkelen er over 1 år gammel

Natten mellom 9. og 10. november 1938, Krystallnatten, startet nazistene forfølgelsen av jødene, som førte til at seks millioner ble drept. Fredrikstad KrF arrangerer 80-årsmarkering med fakkeltog fredag for å minnes ofrene.

DEL

I bystyremøtet torsdag oppfordret Høyres Peter Kuran bystyremedlemmene til å gå i fakkeltoget. Han har selv vært i Auschwitz en rekke ganger med de hvite bussene for å minnes de døde. Fakkeltoget er en påminnelse om at vi alltid må være på vakt mot forfølgelse og urett.

Fakkeltoget starter ved rådhuset kl. 18.30.

KrFs Lino Lubiana håper mange stiller opp i fakkeltoget. KrF har invitert den israelske ambassaden i Oslo til arrangementet, og ambassaderåd Dan Poraz skal delta i toget og holde dagens tale på Stortorvet.

Ambassaderåden vil også holde et foredrag om Israel i perspektiv på Café Britannia, etter at fakkeltoget er over. Her vil det også bli mulig å stille spørsmål.

Artikkeltags