Gå til sidens hovedinnhold

Nå er stortingsvalget i gang: – Du har ikke rett til å klage hvis du ikke stemmer

Artikkelen er over 3 år gammel

Førstegangsvelger Thara Mathisen (19) var blant de første som avla stemme da valglokalene åpnet klokken 16.

19-åringen, som var på plass da valglokalene på Cicignon skole åpnet dørene klokken 16, legger ikke skjul på at hennes aller første valg ble en vanskelig avgjørelse.

– Viktig å ta del

– Det har vært vanskelig å få oversikt over hva alle partiene står for. Jeg har prøvd å følge med på nyhetene og tatt partitesten, men valget var ikke enkelt sier Mathisen.

Som hadde bestemt seg og kunne putte stemmeseddelen ned i urnen bare et par minutter etter at dørene var åpnet. Det var aldri noe alternativ å la være.

– Man må jo bruke stemmeretten. Det er viktig å ta del i samfunnet. Gjør man ikke det, kan man ikke klage hvis man er misfornøyd, sier hun.

 

Åpent til 20 mandag og søndag

Det var altså klokken 16 på søndag at valglokalene  rundt omkring i Fredrikstad åpnet.  De kommer til å være åpne til klokken 20 i kveld. Mandag åpner valglokalene klokken 09 og holder åpent til klokken 20. I Hvaler kommune er  valglokalene  åpne fra klokken 15 til klokken 20 søndag og mandag, mens i Råde er åpningstidene klokken 15 til 20 på søndag og klokken 09 til 21 mandag.

Mange har stemt allerede. Torsdag ettermiddag var det klart at 10.565 personer hadde forhåndsstemt. Det er nesten 3.000 flere stemmer enn rekordåret 2009.

Skal du stemme og har noe du lurer på i den forbindelse? Her finner du:

Alt du bør vite før du går til valglokalet for å stemme!  

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.