Gå til sidens hovedinnhold

Solveig (69) ber Støre om hjelp til bedre omsorg

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er vondt å se mannen min bare sitte der, han som var så aktiv. Hvis du lover endring, får du stemmen min, sier Solveig Pedersen til Jonas Gahr Støre.

Mandag møttes de på Café Magenta i Gamlebyen da Fredrikstad, foreløpig for andre gang, var ett av stoppene på Ap-lederens valgkampturné.

Tema for dagen var eldrepolitikk. Jonas Gahr Støre fikk høre flere personlige historier under møtet med Solveig Pedersen og andre fra Fredrikstad Demensforening.

Lange dager uten aktivitetstilbud ble gjentatt av de pårørende.

Lanserte «moderne eldreomsorg»

– Jeg prøver å aktivisere mannen min så godt jeg kan. Det er så forferdelig å se ham bare sitte der. For vet du hvor mye de sliter med, de to som er på jobb på avdelingen med åtte demente, spurte Pedersen Støre som kan bli landets neste statsminister.

– Ja, svarte han kontant.

– Min mor er dement og bor på et slikt sted som mannen din. Hun er tørr og trygg, men det skjer ingenting. Det er derfor jeg vil ha kvalitetsmål i eldreomsorgen.

Jonas Gahr Støre ramset opp mat, pasientsikkerhet, aktiviteter og tid ute som noen av målene. Tidligere samme dag hadde han og Arbeiderpartiet lansert en omsorgsplan som blir en av de viktigste valgkampsakene.

Planen innebærer 16 satsinger for «en trygg og moderne eldreomsorg». Mer aktivitet og opplevelser for de eldre er ett av punktene.

Går for fem mandater

– Ja, hvis du kan love endring, får du stemmen min. Men hvis ikke du holder løftene, får du høre fra meg, truet Solveig Pedersen med et smil.

Det er langt fra bare hennes stemme Jonas Gahr Støre håper å dra i land fra fylket under stortingsvalget i september.

Til Fredriksstad Blad sier partilederen at de går for fem Ap-mandater fra Østfold. Det er to flere enn Arbeiderpartiet fikk ved valget i 2013, og betyr at over 40 prosent av østfoldingene må stemme på dem.

– Vi sikter høyt, vi må jo ha ambisjoner, fastslår Støre.

Han var tett fulgt av to bevæpnede PST-vakter da demensforeningen tok ham med på vandring på vollene i Gamlebyen.

På turen gjentok han det han sa under sitt forrige besøk i Fredrikstad i juni; at Østfold og Fredrikstad er svært viktig for Ap.

Lover mer penger

– Det er mye lærdom å hente herfra. Ordfører Jon-Ivar Nygård er en av mine nærmeste, vi har ukentlig kontakt, fortalte Jonas Gahr Støre til FB.

Les kommentaren «Laabak og Nygård–én av dem kan bli Østfolds neste statsråd»

I tillegg til helse og eldreomsorg, er skole og arbeid Aps fanesaker i valgkampen, påpekte han. Støre erkjenner at innsats på disse områdene koster mye penger, men sier som alltid at det er bedre enn å prioritere skattekutt.

– Blir du ikke lei av å snakke om skattekutt?

– Jeg skulle ønske jeg slapp å snakke om det. Men så lenge regjeringen gjennomfører skattekutt og lover mer av det samme, må Ap snakke om det.

– Kommer det mer penger til kommunene, til for eksempel skole og eldreomsorg, dersom Arbeiderpartiet vinner valget?

– Svaret er ja, fremholder Jonas Gahr Støre.

Kommentarer til denne saken