Her er det nye restaurantbygget på brygga «avdekket»: – Dette er noe av det fineste vi har bygd!

AVKLEDD: Tildekking og stillaser forsvant gradvis fra Storgata 5 tirsdag, og åpenbarte et gryende praktbygg - som vil stå ferdig i april.

AVKLEDD: Tildekking og stillaser forsvant gradvis fra Storgata 5 tirsdag, og åpenbarte et gryende praktbygg - som vil stå ferdig i april. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De positive tilbakemeldingene er allerede svært mange, og byggherre Morten Fredriksen var svært begeistret etter tirsdagens «avkledning» av det nye praktbygget på Brygga.

DEL

Entreprenørens folk begynte å fjerne tildekkingen og stillaser på nybygget tirsdag, og dermed åpenbarte fasaden til det flotte bygget med den spesielle stenen seg for mange forbipasserende.

– Helt nydelig

En god kikk tok også byggherren selv:

– Det er helt nydelig, sier en entusiastisk Morten Fredriksen, daglig leder i Fredriksborg Eiendom.

– Dette er noe av det fineste vi har gjort. Det var veldig flott å se det. Vi vet jo aldri helt hvordan det blir, selv om det kan se bra ut på papiret, sier han.

– Nå har dere bygget Litteraturhuset, det store forretningsbygget på Wilbergjordet, og nå er Storgaten 5 snart i mål – alle tre byggene i 100-millionerklassen, hvordan føles det å få realisert så mange praktbygg?

– Det føles fint når vi treffer ett eller annet. Når det gjelder Storgaten 5 har vi allerede fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger. Det er moro. Men «praktbygg» er ikke uttrykket vi bruker, heller at vi ønsker å fortsette med å bygge skikkelig, og få til prosjekter som står seg over tid, sier Morten Fredriksen.

– Ferdig i april

– Er alt i rute?

– Ja, det ser bra ut med byggeprosessen, og vi regner med å være ferdig i april, som planlagt.

– Hva er siste nytt om det store lokalet i første etasje der restauranten Fridays skulle inn?

– Der er det ikke noe nytt foreløpig, men slik jeg forstår det, jobbes det med saken, sier Fredriksen.

Vil fremleie

Det er i første omgang verken Fredriksens eller Fredriksborg Eiendoms økonomiske hodepine hvem som kommer til å fylle de ledige kvadratmeterne ut mot brygga på gateplan, fordi eierne bak TGI Fridays har skrevet leiekontrakt, riktig nok med anledning til fremleie.

Morten Fredriksen har tidligere uttalt til Fredriksstad Blad at han helst vil ha en ny utelivsaktør inn i lokalene.

– Vi kommer til å benytte oss av muligheten i kontrakten som gir oss rett til å fremleie lokalene. Det er kontakt mellom gårdeier og en mulig leietager nå, opplyste kommunikasjonsdirektør Kenneth T. Pettersen i Umoe Restaurants AS for halvannen uke siden.

Artikkeltags