Gå til sidens hovedinnhold

Har fått mer i styrehonorar enn de har delt ut til vanskeligstilte barn

Artikkelen er over 4 år gammel

Mens stiftelsen Moss Feriekolonier har delt ut 285.000 kroner til vanskeligstilte barn de siste fire årene, har Ulf Leirstein og de øvrige styremedlemmmene fått tilsammen 300.000 kroner i styrehonorar. – Det er ikke slik at vi i styret sitter på latsiden, svarer Leirstein.

Det var NRK Østfold som først kunne fortelle om pengestrømmen i stiftelsen – hvor stortingspolitiker og Frp-førstekandidat foran høstens valg, Ulf Leirstein – er styreleder.

Driftet Storesand feriekoloni

Mye av arbeidet til den snart hundre og ti år gamle stiftelsen har vært relatert til driften av Storesand Feriekolonier i Råde, som ble solgt for 5,2 millioner i 2012. Det var ikke kapital i stiftelsen til vedlikehold, og eiendommen hadde vært lite brukt siden 90-tallet. Styret ønsket egentlig å avvikle stiftelsen.

- Vi ønsket å dele ut alle pengene til noe varig for barn og unge. Den gangen i 2012 vurderte vi blant annet å sponse et tilbygg på Krisesenteret i Moss og en større dataavdeling for barn og unge på Moss bibliotek. Men vi fikk ikke lov av Stiftelsestilsynet til å dele ut all kapital, forteller styreleder Ulf Leirstein til Moss Avis.

Året etter ble stiftelsen gjort om til en veldedig stiftelse som skal dele ut penger til ulike formål. Før dette fikk ikke styret honorar.

Milliongave

Styreleder Ulf Leirstein som har fått 25.000 i honorar i året, sier i en e-post til NRK at styret enstemmig har kommet frem til at styrehonoraret står i stil til arbeidsmengden.

– Det er ikke slik at vi i styret sitter på latsiden. Vi har mange gode søknader inne som bearbeides, sier han til NRK.

De eneste som fikk penger i fjor var imidlertid fotballklubben Eika Krapfoss, som altså fikk 10.000 kroner.

- Alle kan søke. Men det skal gå til barn og unge. Vi arbeider derfor nå med en større gave til Moss i forbindelse med byjubileet i 2020. Vi ønsker å gi en større gave fremfor å bruke pengene på mange små tildelinger. Vi snakker da om en gave på en million eller lignende, sier han til Moss Avis.

I semtember 2014 ble det for øvrig foretatt en kontrollert nedbrenning av de forfalne byggene på Storesand feriekoloni.

Kommentarer til denne saken