Stjernen-spillere gjennom 50 år

Trond Magnussen

Trond Magnussen

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

I løpet av 50 år med ishockeyhistorie er det mange spillere som har markert seg i Stjernen – både gutter fra Fredrikstad og andre som har kommet utenfra.

Her er et knipe spillere fra ulike tidsperioder:
n På adelskalenderen til Stjernen Hockey troner Morten Finstad øverst. Han er klubbspilleren fremfor noen med 18 sesonger på A-laget 863 kamper og 393 i Stjernens ungdomsavdeling.
Han spilte 46 offisielle landskamper.

n Trond Magnussen spilte mesteparten av sin seniorkarrière i utlandet for Västra Frölunda, Leksand og Färjestad i Sverige og for, Düsseldorf, Duisburg i Tyskland

n Ørjan Løvdal kom fra Hammaby i Sverige til Stjernen. Står med 599 kamper for Stjernen, og 83 landskamper. var med på kongepokalen i 1986, og spilte frem til 1997.

n Pål Gjermundsen er nummer tre på adelskalenderen, og sto i mål da Stjernen vant over Vålerenga på Jordal Amfi i den tredje finalen i 1981. Gjermundsen gjentok bedriften fem år senere.

n Erik Pedersen har vært med på «alt» i Stjernen. Spite på opprykkslaget i 1974, NM-vinner i 1981 og i 1986. Stjernens første OL-representant i 1980. Spilte i 15 sesonger, en sesong mindre enn broren Terje som var selvskreven kaptein.
n Lars Jacobsen har 14 sesonger på A-laget, og to NM-gull.

n «Hurtigtoget» Rune Gulliksen spilte åtte sesonger for Stjernen, og fikk med seg 345 kamper

n Evard Mathisen eminent teknikker med ti års fartstid på A-laget.

n Jon Brynildsen var med på gatelaget Puck og ble senere en viktig spiller for Stjernen. Han var på A-laget i 13 sesonger, og står bokført med 302 kamper.

n Tom Garshol og Reidar Andreassen var begge med i The Stars og ble viktige støttespillere i Stjernen. Garshol var den første landslagsspilleren fra Stjernen.

n Chris St. Cyr var en notorisk målscorer. Spilte tre sesonger for Stjernen og scoret 139 mål.

n Oldrich Valek blir husket som en temperamentsfull spille med god målteft. Var i Stjernen i to sesonger.

n Niklas Rahm lederskikkelse og selvskreven kaptein. Konkurrerer med Zdenek Albrecht om å være Stjernens beste back etter legendariske Ulf Weinstock.
Artikkeltags