Leirstein og resten av styret lovte å betale tilbake honorar – så klaget de på vedtaket

KLAGET: Stiftelsen Moss Feriekolonier har klaget inn vedtaket om honorar-kutt som styreleder Ulf Leirstein sa i november at han skulle betale tilbake.

KLAGET: Stiftelsen Moss Feriekolonier har klaget inn vedtaket om honorar-kutt som styreleder Ulf Leirstein sa i november at han skulle betale tilbake. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ulf Leirstein sa han ville betale tilbake pengene Stiftelsestilsynet mente han hadde tatt ut for mye fra Moss Feriekolonier. Like etter skal hele styret ha klaget inn vedtaket.

DEL

(Moss Avis) I høst vedtok Stiftelsestilsynet at Ulf Leirstein må betale tilbake 30.000 av de 100.000 kronene han har fått i honorar som styreleder i stiftelsen Moss Feriekolonier.

30. november, like etter at vedtaket ble kjent, sa Leirstein følgende til Moss Avis:

– Jeg tar vedtaket til Lotteri- og stiftelsestilsynet til etterretning. Det er leit for stiftelsen at vi har kommet i denne situasjonen. Men jeg kommer til å betale tilbake de pengene som Lotteri- og stiftelsestilsynet mener jeg har tatt ut for mye.

Onsdag melder NRK at vedtaket ble klaget inn til Stiftelsesklagenemnda knappe to uker senere. I klagen står Leistein som avsender og resten av styremedlemmene har godkjent brevet.

– Den blir ikke behandlet på møtet i neste uke. Det er litt usikkert når den kommer opp, sier leder for Klagenemndssekretariatet, Anneline Vingsgård til kanalen.

Ifølge statskanalen ber Moss feriekolonier i klagen om en rettferdig behandling selv om media har vist interesse for saken.

De skriver også at det neppe er noen som vil ta på seg et slikt verv uten å få noen honorar for det, melder NRK.

Det var NRK som i august avslørte at styremedlemmene tok ut mer honorar enn de delte ut til trengende barn i mossedistriktet. Stiftelsestilsynet mener styret i Moss feriekolonier har fått utbetalt 90.000 kroner for mye.

Moss Avis har forsøkt å få en kommentar fra Ulf Leirstein. Han har så langt ikke besvart våre henvendelser.

Artikkeltags