(Moss Avis)

I høst vedtok Stiftelsestilsynet at Ulf Leirstein må betale tilbake 30.000 av de 100.000 kronene han har fått i honorar som styreleder i stiftelsen Moss Feriekolonier.

30. november, like etter at vedtaket ble kjent, sa Leirstein følgende til Moss Avis:

– Jeg tar vedtaket til Lotteri- og stiftelsestilsynet til etterretning. Det er leit for stiftelsen at vi har kommet i denne situasjonen. Men jeg kommer til å betale tilbake de pengene som Lotteri- og stiftelsestilsynet mener jeg har tatt ut for mye.

Onsdag melder NRK at vedtaket ble klaget inn til Stiftelsesklagenemnda knappe to uker senere. I klagen står Leistein som avsender og resten av styremedlemmene har godkjent brevet.

– Den blir ikke behandlet på møtet i neste uke. Det er litt usikkert når den kommer opp, sier leder for Klagenemndssekretariatet, Anneline Vingsgård til kanalen.

Ifølge statskanalen ber Moss feriekolonier i klagen om en rettferdig behandling selv om media har vist interesse for saken.

De skriver også at det neppe er noen som vil ta på seg et slikt verv uten å få noen honorar for det, melder NRK.

Det var NRK som i august avslørte at styremedlemmene tok ut mer honorar enn de delte ut til trengende barn i mossedistriktet. Stiftelsestilsynet mener styret i Moss feriekolonier har fått utbetalt 90.000 kroner for mye.

Moss Avis har forsøkt å få en kommentar fra Ulf Leirstein. Han har så langt ikke besvart våre henvendelser.