Stemningsfull ferd

Av
Artikkelen er over 19 år gammel

Med knitrende snø under beina og brennende fakler i hendene gikk ferden gjennom den mørke skogen og opp på Hattefjellet.

DEL

Det var mange som møtte opp på Rekustad skole da Rolvsøy speiderne arrangerte fakkeltog til Hattefjellet for å markere det nye årtusenet. Faktisk så mange at under fakkelutdelingen måtte ansvarlig Lasse Kristiansen, fra Rolvsøyspeidern, konstatere at de 150 faklene de hadde med seg ikke var nok til alle.
- Kan de som ikke har barn selge sin fakkel til de barna som ikke har fått? foreslo Kristiansen, og beklaget at de hadde gått tomme.

Stemningsfullt

Om det ikke var nok fakler til alle , så var det i alle fall nok til å lyse opp den mørke skogen, som ble enda mørkere når Kristiansen fikk løpt i forveien og slått av lysene i lysløypa. Noen brennende fakler i veikanten ledet vei gjennom skogen, mot Hattefjellet, hvor den store varden skulle tennes.

Solbærtoddy

Etter en tjue minutters tur oppover snøkledde bakker hadde fakkeltoget nådd sitt mål, nemlig år 2000 varden. Utdeling av solbærtoddy og pepperkaker gjorde sitt til at stemningen var høy når alle samlet seg rundt varden. Tor Stubberud holdt en appell om tanker rundt år 2000, og fortalte forsamlingen om varden som et symbol på fred.

Vind

Mye vind gjorde sitt til at det tok litt tid når varden endelig skulle tennes av gruppeleder i Rolvsøyspeidern, Oskar Rostad, men etter noen minutter sto den i lys lue, og lyste opp hele Hattefjellet, samt varmet hele forsamlingen. Mens det knitret og spraket i treverket, holdt Jon Eilertsen, en appell for de små, før ferden gikk nedover igjen ,og hjem til varme stuer og resten av nyttårsfeiringen.

Artikkeltags