– Dette er trist

Uheldig: Turistsjef Maya Nielsen er ikke begeistret for punktet i statsbudsjettet om økt reiselivsmoms.

Uheldig: Turistsjef Maya Nielsen er ikke begeistret for punktet i statsbudsjettet om økt reiselivsmoms. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hotellovernattinger kan bli dyrere neste år hvis regjeringen får gjennomslag for å øke reiselivsmomsen.

DEL

– Dette er veldig negativt for oss i reiselivsnæringen i Østfold, sier Rune Solberg, salgssjef på Scandic City hotell i Fredrikstad.

– Momssjokk

– Vi har små marginer allerede, og en økt moms betyr at vi må ta høyere priser. Det vil markedet reagere på. To prosent økning høres ikke så mye ut, men vil gjøre et stort utslag for bransjen, mener han.

Torsdag morgen la regjeringen frem sitt forslag til statsbudsjett for 2018. Der fremkommer det at Høyre og Frp ønsker å øke reiselivsmomsen fra åtte til ti prosent.

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv kaller det et sjokk og hevder at høyere moms vil blant annet gi dyrere hotellrom og slik svekke norsk reiselivs konkurranseevne.

Organisasjonen frykter forslaget vil få store konsekvenser for hoteller, campingplasser, skianlegg, fornøyelsesparker og transport.

Sårbar bransje

– Her straffer regjeringen en næring som har skapt arbeidsplasser, og som allerede har presset lønnsomhet. Momsøkningen er uventet og trist for en næring som har jobbet så hardt, uttaler Krohn Devold i en pressemelding.

Heller ikke turistsjef og daglig leder i Visit Fredrikstad & Hvaler, Maya Nielsen, er positivt innstilt til regjeringsforslaget.

– Vi er ikke glad for prisøkninger. Dette er trist; reiselivsnæringen er en sårbar bransje. Vi konkurrerer med mange, sier hun.

Artikkeltags