Lukten har vært eksotisk, på kjøkkenet har arbeidsglede og latter sittet løst, og i kantinen har 150 elever kost seg de to siste ukene.

Spennende retter

– Kjempegodt, men suppen minnet litt om fiskebollesaus, mente Simon Sætrang, og siktet til karrismaken på suppen, som ellers var gjort på gresskar og kokos.
Hovedretten var mexicansk enchiladas med salsa av mais, gulrot og paprika, servert med guacamole. Hele dagsmenyen var helvegetarisk.
– Hadde vært topp med slik mat hver dag, men de vanlige baguettene er ok de også, sa kameraten Herman Johansen – begge elever i klasse 8A.
På kjøkkenet var Ola Lønn Jensen en av elevene som hadde vært i sving. Han så ikke bort fra at foreldrene kunne få en hyggelig overraskelse i matveien.
– Det må bli gresskarsuppe. Der er jeg spesialist, påsto han.
Totalt har 45-50 elever prøvd seg på kjøkkenet de to ukene. Kyndig veiledet av Wolfgang Löwenherz – tre ganger finalist i «Årets grønne kokk».

«Unge kokker»

– Alle skoler får en henvendelse fra «Unge kokker». Prosjektet støttes av både fylker og departementet, og har som formål å lære unge mennesker matglede gjennom mer sunn, miljøvennlig, kortreist og velsmakende mat, forteller Knut Harry Hansen, rådgiver ved skolen.
– I og med at vi har en fin egen kantine, fikk vi lyst til å gjøre noe mer ut av det enn bare et besøk. Elevere i 10.-klasse, som hadde lyst til å prøve seg som kokker, fikk anledning til å søke, og de heldige ble plukket ut.
– Glemmen videregående har jo en flott kokkelinje, og noen av våre elever havner hvert år der.
Hansen forteller videre at elevene hver dag har betalt 20 kroner for dagens rett.
– 150 porsjoner har blitt gjort i stand, og det har gått unna. Det har jo nesten ikke blitt noe til oss lærere, ler han.
Utgiftene til det hele går inn i den vanlige kantinedriften, og utjevnes i løpet av året.