Aller øverst blant årets norske nettbutikker ligger BliVakker.no. Fjorårets vinner, Sportmann.no, har et konsept som ligner Fjellsport.no, men ligger i år på tredje plass, bak Fjellsport.no. Fjellsport er også kategorivinner innenfor sport, helse, fritid.

Fredrikstad-firmaet, som ble startet av Svein Johannessen (71) og Jan Aas i 1974, hadde rundt 143 millioner kroner i årsomsetning i 2016.

– Konkurrerer med gigantene

Det er brukerne hos pris- og produktsammenligningstjenesten Prisjakt.no som i november har stemt på sine favoritter blant 2.437 norske nettbutikker. 35.000 nettshoppere avga sin stemme, og BliVakker.no vant avstemningen suverent. Kristiansand-bedriften ble også kåret til best i kategorien «Årets beste kundeservice», og gikk til topps i kategorien «Skjønnhet».

– Vi er en relativt liten aktør fra Fredrikstad som konkurrerer med gigantene, har daglig leder i Sportmann, Pål Johannessen, tidligere uttalt til Fredriksstad Blad.  

Firmaet driver fra moderne lokaler på Øra hvor mye av varene ankommer med båt.

– Dette er nettkundenes usminkede dom. Det er ikke bare pris som vektlegges når norske forbrukere forteller om de er fornøyde eller ikke. Like viktig er rask levering, hyggelig kundebehandling, betalingsalternativer, produktutvalg og butikkens generelle pålitelighet, forteller daglig leder for Prisjakt.no, Carolina Appelqvist.

Høyt, internasjonalt nivå

– Mange norske nettbutikker holder et høyt, internasjonalt nivå på sine tjenester og service, spesielt hvis vi ser på gjennomsnittsscoren mange får i sine brukeromtaler. Dessuten er det verdt å merke seg at det som vanlig er en hyggelig geografisk spredning på de ulike kategorivinnerne, sier Carolina Appelqvist.

Årets norske nettbutikk – topp 5:

  1. BliVakker.no (Kristiansand)
  2. Fjellsport.no (Sandefjord)
  3. Sportmann.no (Fredrikstad)
  4. Komplett.no(Sandefjord)
  5. Elkjøp.no(Oslo)

Årets nykommer: Nettverktøy.no (Bergen)

Årets beste kundeservice: BliVakker.no

Kategorivinnere: 

Årets Megastore: Komplett.no

Sport, helse, fritid: Fjellsport.no

Spill og spillkonsoller: Platekompaniet.no (Oslo)

Sko, klær og tilbehør: Sportmann.no

Skjønnhet: BliVakker.no

Lyd, bilde og foto: Elkjøp

Leker, barn og baby: Jollyroom (Sandefjord)

Data og mobil: Komplett.no

Bil og garasje: BilXtra.no (Oslo)

Interiør: Multitrend.no (Åmli)