Gå til sidens hovedinnhold

Her stopper sykkelrittet på grunn av en seilbåt

Artikkelen er over 4 år gammel

Hele rittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad.

– Han som trykket på den knappen bør grave seg langt ned i kveld, sa speaker Kjell Erik Kristiansen som ventet i målområdet.

Det hele skjedde altså fem kilometer før mål på etappen fra Sarpsborg til Fredrikstad.

Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt.

– De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

Sørtveit var naturlig nok svært skuffet.

– Dette ødelegger jo hele dagen, noe slikt skal bare ikke skje, sier Sørtveit.

– En skandale, folk må snakke sammen, sa TV2-kommentator Christian Paasche direkte på TV2.

For oss i Ladies Tour of Norway er dette en tragedie. Hva som ligger bak at dette kunne skje har jeg ingen oversikt over nå. Vi må sette oss ned og evaluere hvordan dette kunne skje, sier rittleder Roy Moberg til Fredriksstad Blad.

– Jeg blir litt emosjonelt satt ut. Dette scenarioet har vi tatt høyde for i planleggingen. Vi har hatt et godt samarbeid med alle offentlige myndigheter, så hvordan dette kunne skje har jeg ikke noe svar på nå. At noe har gått katastrofalt feil er bare fakta. Det er en skandale, sier han videre.

 

Etter noen minutter ble syklistene startet igjen, alle på likt. Rittet ble vunnet av Chloe Hosking foran Marianne Vos, som overtok ledelsen foran søndagens avsluttende etappe.

– Vi ble jo overrasket da brua plutselig var stengt, men det er sånn som skjer i sykkelsporten, sa Marianne Vos til TV2.

Dårlig planlagt

FB har snakket med bruvakta som sitter på Veitrafikksentralen i Oslo.

Han sier at rittet ble varslet tidligere i uken, men at det var usikkerhet om tidspunktene, og at arrangøren burde tatt kontakt med bruvakta i dag for å forsikre seg om at alt var i orden. Han kaller det en misforståelse og et hendelig uhell, og legger humoristisk til på slutten at «da fikk de seg jo en fellesstart, så noe er jo positivt med dette».

Kommentarer til denne saken