Hjelper Grace Bullen mot OL med eget brød

Grace Bullen får fire kroner for hvert sponsorbrød som selges i de lokale Meny-butikkene. Med på laget er Kristoffer Aleksandersen, ferskvaresjef på Meny i Østfoldhallene (til venstre), butikksjef på Wilbergjordet Kenneth Arnesen (midten) og ferskvaresjef på Ørebekk, Lars Aslaksrud (til høyre).

Grace Bullen får fire kroner for hvert sponsorbrød som selges i de lokale Meny-butikkene. Med på laget er Kristoffer Aleksandersen, ferskvaresjef på Meny i Østfoldhallene (til venstre), butikksjef på Wilbergjordet Kenneth Arnesen (midten) og ferskvaresjef på Ørebekk, Lars Aslaksrud (til høyre). Foto:

Ferskvaresjef Lars Aslaksrud på Ørebekk bobler over av entusiasme når han skal forklare hvorfor de lokale Meny-butikkene vil sponse brytestjernen. – Hun er en fantastisk idrettsutøver og en flott representant for Fredrikstad.

DEL

Et litt uvanlig syn på Meny Ørebekk fredag formiddag: En verdensmester serverer ferskt brød med syltetøy. Riktig nok ikke av typen brytebrød.

– Jeg er jo veldig glad i brød selv, så dette passer meg bra, smiler hovedpersonen selv.

Atlas-bryter Grace Bullen har nemlig fått sitt egen brød. Eller, i det minste er det bilde av henne på Menys sponsorbrød i de fire butikkene på Ørebekk, Wilbergjordet og i Østfoldhallene. Nå blir hun altså å finne i brødhylla i selskap med blant annet Arne Brimi og FFK.

Håper på patriotiske brød-kjøpere

For hvert solgte brød får hun fire kroner. Det skal hjelpe henne med å nå drømmen om å komme til OL i Tokyo neste sommer.

– Slikt kan det jo bli penger av, så patriotiske som Fredrikstad-folk er, sier Lars Aslaksrud, som altså er ferskvaresjef på Meny Ørebekk.

Det var han som hadde ideen til det som nå er en realitet.

– Jeg har en sønn som kjenner Grace gjennom Wang, og har sett hvilken fantastisk idrettsutøver hun er. Hun legger ned en helt enorm innsats, men i en «liten» idrett som bryting er det vanskelig å skaffe sponsorpenger. Mange velger heller å støtte større lag og foreninger, sier han.

Grace Bullen med bilde på "sitt eget" brød.

Grace Bullen med bilde på "sitt eget" brød. Foto:

Butikkene gikk sammen

Men Aslaksrud tok altså saken i egne hender. Meny har nemlig et brød om kalles sponsorbrød. Det kan de ulike butikkene velge å «gi» til noen i lokalmiljøet, slik at én krone fra hvert solgte brød går den veien.

– Vi synes én krone var litt lite, og vi ville gjerne ha med de andre butikkene i Fredrikstad. Så nå er både Wilbergjordet og Østfoldhallene med, og vi gir fire kroner per solgte brød til henne, sier han.

Uten å ville si hvor mye, kan han røpe at de også har gitt en pott penger som «startkapital».

– Det er gøy å kunne være med på dette, og gi noe til en sånn idrettsutøver. «Alle» i Fredrikstad har jo fått med seg hva hun gjør, sier Kristoffer Aleksandersen, ferskvaresjef på Meny i Østfoldhallene.

Takknemlig for hjelpen

Så var det brødet da. Synes hovedpersonen selv det er godt?

– Ja, det var veldig godt! Og jeg liker sånn type brød, så dette passer meg fint, sier Bullen.

Aslaksrud kan utdype at det ikke dreier seg om et brytebrød, men at det er et norsk bondebrød med tre kakestykker på grovhetsskalaen.

– Det er et perfekt familiebrød. Grovt, men fint i den grad at det ikke er hele korn, forklarer han.

Hvor mye penger det blir frem mot et mulig OL sommeren 2020, kommer an på kundene.

Men Bullen er takknemlig for hver krone.

– Å få denne hjelpen er veldig hyggelig. Og så håper jeg jo at dersom det går hele veien til OL, så kan alle de som har kjøpt brødet føle at de har bidratt, smiler hun.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags