Her blir det klart for barneskirenn

Snart skirenn: FSK håper det nye skianlegget vil friste flere til å begynne med skitrening. Rennet på søndag er et første skritt på veien. Bildet er fra forrige uke da blant andre Tore Odden tok vakt ved snøkanonene.

Snart skirenn: FSK håper det nye skianlegget vil friste flere til å begynne med skitrening. Rennet på søndag er et første skritt på veien. Bildet er fra forrige uke da blant andre Tore Odden tok vakt ved snøkanonene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Når Fredrikstad Skiarena åpnes søndag, er det byens yngste som inviteres til skifest. – For blir man glad i ski som barn, kan man gå til man er 100.

DEL

Det sier Vidar Hermansen, leder av langrennsgruppa i Fredrikstad Skiklubb (FSK).

Håper på villsnø også

I helgen skjer endelig det som skiklubben og andre vinterentusiaster har ventet på; nemlig åpningen av Fredrikstad Skiarena. Ildsjeler har jobbet på spreng for å få kunstsnøanlegget på Veum ferdig og har produsert snø natt og dag i en uke.

Søndag klokken 11 braker det løs med barneskirenn for alle barn i alderen null til 12 år. Det koster ingenting å delta, og påmeldingen starter klokken 10.

– For de helt minste blir rennet bare en liten svingom. For de eldste 11–12 år blir det kanskje et par kilometer. Vi regner med at det er stort sprik i egenskaper, så vi får tilpasse så godt som mulig, forteller Hermansen.

– Vi håper at det vil myldre av barn og voksne på skiarenaen på søndag. Det kan se ut til at værgudene vil gi oss et lite dryss med villsnø på toppen av kunstsnøen. Da blir det flotte forhold.

Skape helårsaktivitet

Når anlegget er helt ferdig, vil løypa være på cirka 1,4 kilometer. Hvor mye som blir preppet til søndag, er foreløpig usikkert.

Men Hermansen forsikrer at også ivrige voksne kan prøve seg i traseen etter barneskirennet.

– FSK er opptatt av å skape aktivitet for barn i alle aldre, og vi har tro på at skiidrett er en sunn aktivitet man kan drive med hele livet, sier han.

– Blir man glad i å gå på ski som barn, kan man holde på til man er nesten 100.

Skiklubben håper at det nye anlegget skal gi et løft i rekrutteringen. Ungdommene trener to ganger i uken i Trøsken, i tillegg til at det er renn rundt om i fylket i helgene.

– Det blir mye kjøring. Nå har vi mulighet til å få med flere og skape mer aktivitet lokalt hele året. Til høsten har vi forhåpentligvis asfalt på plass slik at vi kan få enda mer fart på rulleskiaktiviteten i distriktet, sier Vidar Hermansen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags