Gå til sidens hovedinnhold

Speidere ønsker seg skogstun

Artikkelen er over 19 år gammel

Frikirkens speidere vil lage et «levende universitet» i skogen, men mangler et sted å være.

Nå håper de at en grunneier i distriktet kan selge dem noen mål som skogstun.
Leder for speidergruppen i Frikirken, Bjørn Gabrielsen, sier de kan få offentlig tilskudd som kan betale deler av moroa.

Levende universitet

- Vårt mål er å opparbeide et sted i naturen som kan bli et slags levende universitet. Barn og unge trenger å komme ut i naturen og lære om den, ikke bare vite fordi det står i læreboken, forklarer Gabrielsen.
Han og speiderne ønsker seg et sted i skogen der det er plass til noen huker, gjerne med overnattingsplass for seks i hver huk.
- Vi trenger fort tre-fire mål, kanskje noe mer. Det er vanskelig å anslå det eksakte behovet. Men vi må ha litt tumleplass utenfor hukene også. Jeg vil til et sted der det ikke er hus i umiddelbar nærhet, men det spiller ikke så stor rolle om det er i Fredrikstad-marka, Torsnes, Onsøy eller på Kråkerøy, utdyper lederen.

Til nytte for mange

Han ser for seg at et slikt skogstun kan komme til nytte for andre enn speiderne i Frikirken.
- Jeg vet ikke om noe lignende i Fredrikstads nærområder. Det er viktig med et sted der ungene kan få oppleve naturen og lære om den på en bevisst måte. De fleste unger har ikke overnattet i skogen. Langt mindre sett et rådyr eller en elg.
- Kirken vil ta råd fra de eldste speiderne for å utforme stedet. Det er laget en tidsplan for fremdrift. Vi er noe på etterskudd, rett og slett fordi vi ikke vet hvor vi skal være.
- Det gledelige er at vi kan regne med å få halvparten av utgiftene til stedet dekket gjennom tilskudd. Summen for et ferdig skogstun er satt til 140.000 kroner, forteller speiderlederen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.