Nå håper de at en grunneier i distriktet kan selge dem noen mål som skogstun.
Leder for speidergruppen i Frikirken, Bjørn Gabrielsen, sier de kan få offentlig tilskudd som kan betale deler av moroa.
Levende universitet
- Vårt mål er å opparbeide et sted i naturen som kan bli et slags levende universitet. Barn og unge trenger å komme ut i naturen og lære om den, ikke bare vite fordi det står i læreboken, forklarer Gabrielsen.
Han og speiderne ønsker seg et sted i skogen der det er plass til noen huker, gjerne med overnattingsplass for seks i hver huk.
- Vi trenger fort tre-fire mål, kanskje noe mer. Det er vanskelig å anslå det eksakte behovet. Men vi må ha litt tumleplass utenfor hukene også. Jeg vil til et sted der det ikke er hus i umiddelbar nærhet, men det spiller ikke så stor rolle om det er i Fredrikstad-marka, Torsnes, Onsøy eller på Kråkerøy, utdyper lederen.
Til nytte for mange
Han ser for seg at et slikt skogstun kan komme til nytte for andre enn speiderne i Frikirken.
- Jeg vet ikke om noe lignende i Fredrikstads nærområder. Det er viktig med et sted der ungene kan få oppleve naturen og lære om den på en bevisst måte. De fleste unger har ikke overnattet i skogen. Langt mindre sett et rådyr eller en elg.
- Kirken vil ta råd fra de eldste speiderne for å utforme stedet. Det er laget en tidsplan for fremdrift. Vi er noe på etterskudd, rett og slett fordi vi ikke vet hvor vi skal være.
- Det gledelige er at vi kan regne med å få halvparten av utgiftene til stedet dekket gjennom tilskudd. Summen for et ferdig skogstun er satt til 140.000 kroner, forteller speiderlederen.