Gå til sidens hovedinnhold

Pengedryss over Fredrikstad-skoler

Artikkelen er over 3 år gammel

Fem skoler i Fredrikstad har fått til sammen 525.000 kroner for å stimulere til mer fysisk aktivitet blant elevene.

– Vi er veldig takknemlig for pengene, og vi har planene klare for hvordan vi skal bruke dem, sier Steinar Ekeberg, rektor ved Kvernhuset skole.

Skolen har fått til sammen 179.000 kroner fordelt på to prosjekter.

26,5 millioner kroner

Det er Sparebankstiftelsen som har bevilget pengene. Stiftelsen skal bevilge totalt 26,5 millioner kroner til folkehelsearbeid i skoler i Østfold.

Prosjektet kalles Røre-prosjektet og er et samarbeid mellom stiftelsen, Østfoldhelsa og Østfold fylkeskommune.

Det overordnede målet med bevilgningene er at de skal bidra til å styrke elevenes forutsetning for læring.

Dette er den andre av totalt fire utdelinger i Røre-prosjektet i år. 9,5 millioner kroner er delt ut, og ca. halvparten av fylkets 130 skoler har fått penger.

Mer penger i vente

Neste utdeling kommer til våren. Da skal åtte millioner kroner fordeles.

I Fredrikstad-distriktet har følgende skoler fått penger i denne omgang: Frederik II: 25.000 kroner, Haugeåsen ungdomsskole: 75.000 kroner, Hurrød skole: 145.000 kroner, Kvernhuset ungdomsskole: 179.000 kroner og Trara skole: 100.000 kroner.

Kvernhuset skal bruke pengene på to formål. De skal bygge et frisbeegolf-anlegg i skolegården samt bidra til å legge forholdene bedre til for mer friluftsliv i skog og mark for elevene. Blant annet skal utstyrspakken oppgraderes.

Vil søke om mer

– Frisbeeanlegget vil koste mer enn de 105.000 kronene vi har fått til formålet. Kommunen vil derfor søke midler fra nærmiljøanleggs-potten, og idrettsavdelingen vil føplge opp søknaden, sier rektor Steinar Ekeberg.

Trara skole skal bruke pengene på å anlegge en aktivitetsløype. Hurrød skole skal bygge en grillhytte.

Haugeåsen ungdomsskole skal bruke sine penger på et prosjekt de kaller «Liv og røre» mens Frederik II putter pengene i «Frederik-prosjektet».

- Dette er et enkelt grep for å skape bedre læringsutbytte, og vi er svært glade for pengene fra Sparebankstiftelsen. Dette utgjør en stor forskjell, og hvis flere elever nå finner det lettere å lære, er det ingenting som er bedre enn det, sier Inger Christin Torp, styreleder i Øsftoldhelsa.

Kommentarer til denne saken