Siste nytt fra meteorologen: – Vinterdekk er et minimumskrav

Det ventes snø tirsdag morgen, men det tar ikke lang tid før regnet tar over igjen.

Det ventes snø tirsdag morgen, men det tar ikke lang tid før regnet tar over igjen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir ikke store mengder snø, men overgangen fra nattefrost til nedbør kan gi ufyselige kjøreforhold tirsdag morgen.

DEL

Mandag kunne Fredriksstad Blad melde at det er ventet snø i Fredrikstad tirsdag morgen. Og selv om det ikke er meldt store mengder, kan det fort bli svært vanskelige kjøreforhold enkelte steder.

– Det kommer litt snø tidlig på dagen, men etter hvert vil det gå over til regn og deretter opphold. Om det blir nok snø til at det legger seg på bakken er jeg usikker på, men det kan fort bli glatt enkelte steder, sier han.

Med andre ord bør ha skiftet dekk på bilen innen tirsdag morgen. I natt blir det nattefrost, og utover tirsdag blir det mildere.

– Du bør la bilen stå om du ikke har vinterdekk på. Men i og med at det har vært kaldt i noen dager, så er bakken fortsatt kald. Det betyr at man må være obs på glatte veier tirsdag morgen, sier han.

Så om du håper på skiføre i Østfold de neste dagene, så blir du trolig skuffet. Snøværet gir seg ganske så snart.

– Det blir ikke full vinter, såpass kan jeg garantere. Utover i uken blir det litt varierende. Onsdag ser ganske bra ut, men torsdag og fredag kommer det et nytt lavtrykk inn mot landet. Da kan det igjen komme litt nedbør – mest trolig i form av regn, sier han.

– Er det vinter i sikte til helgen eller neste uke?

– Det kan se ut til at det blir litt kaldere neste uke igjen, men hvis du spør etter snø, så må dere nok vente litt til, sier han.

Artikkeltags