Straffen jentas ekskjæreste (16) fikk for å ha eksponert ungjenta på bildedelingsappen, ble fem måneders betinget fengsel og 5.000 kroner i bot. I tillegg må gutten betale jenta 20.000 kroner i erstatning for det han har utsatt henne for.

LES OGSÅ: Da venninna fortalte at ekskjæresten hadde lagt ut intimvideoen av henne på My Story, startet marerittet for 14-åringen

«Å legge ut filmen uten samtykke er en grov krenkelse av privatlivet til XX (den fornærmede jenta, red.anm.)», skriver Larvik tingrett i dommen mot Larvik-gutten.

Filmet seksuell aktivitet

Det var i januar i år at de to var et par. Da var gutten 15 år og jenta var 14 år. Under et av besøkene hjemme hos gutten i Larvik, ble jenta med på seksuell aktivitet, men underveis filmet gutten henne med jentas mobiltelefon, og overførte den senere til sin iPad.

Dette var hun ikke klar over da det skjedde. Selv om han senere lovet henne å slette den, gjorde han det ikke. Kort tid etterpå var det slutt mellom de to, men gutten beholdt videoen.

«Filmer på My Story kan ikke lastes ned, men det er mulig å ta skjermbilder som kan videresendes. Det er også mulig å filme videoen med en annen mobil og sende videre», står det i dommen fra tingretten.

LES OGSÅ: 16-åring filmet jente (14) som utførte oralsex på ham og delte det på Snapchat - nå er han tiltalt for å lage barneporno 

Retten peker på at gutten var klar over dette.

Under 18 år

I retten i forrige uke erkjente 16-åringen delvis straffskyld, men han ville ikke være ved å ha produsert seksualisert materiale av barn og spredt det, slik tiltalen lød på, da han ikke anså jenta for å være et barn.

Retten peker på at jenta var under 18 år, et barn i lovens forstand, da filmingen skjedde i januar, og at gutten visste at kjæresten bare var 14 år. I retten erkjente han både å ha filmet det og å ha sendt det ut til et titalls venner på My Story på Snapchat den 2. juni i år.

Retten peker på den store belastningen filmen har vært, og fortsatt er, for jenta, og hvilke konsekvenser det har fått for hennes sosiale liv.

Ute av kontroll

«Alle som har sett filmen vet at det er henne. Videre er det mange i ungdomsmiljøet som vet at det eksisterer en slik film med henne», står det i dommen.

LES OGSÅ: 13-åring ble forfulgt av sykkeltyver i Stavern

Retten viser til at det er umulig å få slettet filmer som denne fra internett, og at hun i framtiden ikke vil ha kontroll over spredningen av en eventuell film på internett.

«Dette gjør at fornærmede kan bli konfrontert med filmen i forskjellige sammenhenger resten av livet», påpekes det i dommen mot 16-åringen.

16-åringen har en ankefrist på to uker.