Gå til sidens hovedinnhold

Fredrikstadkællær satser på netthandel med svenskgodis

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne uka åpnet nettbutikken gottekungen.se. Den er det en gjeng mannfolk fra Fredrikstad som står bak.

Tidlig i sommer satt Joakim Haugen, Jahn Kristiansen, Rino Haugen og Lars Laabak og drodlet med en idé om å starte opp nettbutikk. Resultatet ble selskapet Svenska Nethandels Gruppen Strømstad AB, og godtebutikk på nett.

– Sånn blir det når en gjeng kællær fra Fredrikstad skjønner at netthandel har kommet for å bli, sier Lars Laabak.

Selger til hele Skandinavia

Han har flere års bakgrunn i Europris, og kjenner varehandelen godt. Nettbutikken åpnet onsdag denne uken, og allerede første døgnet har over 1000 personer vært innom nettsiden. Nå ligger det inne bestillinger fra både Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Det er de landene som er vårt nedslagsfelt, og det er veldig moro at folk har tatt det til seg, sier Laabak.

Satser stort

Konseptet går ut på å kjøpe innpakket godteri til svenske priser på nett. Varene blir plukket og pakket før det sendes hjem til kunden, og gründerne har klokkertro på konseptet.

– Det er flere som driver med netthandel av godis, men fordelen med oss er at vi kjenner det norske markedet og den norske forbrukeren. Vi kommer til å satse på travelpacks, eller valuepacks, for det er det folk kjøper med seg når de er i taxfree eller på andre siden av grensa, sier han.

Det er også en annen type godteri flere er på jakt etter som ikke er like enkel å få tak i her til lands: den sunne varianten.

– Det er en stadig økende kjøpergruppe som er ute etter sukkerfritt og laktosefritt godteri, i tillegg til veganprodukter. Det er det litt av i Sverige, men i Norge skal det godt gjøres å finne slike produkter.

20 millioner første år

Mange har altså besøkt butikken siden den åpnet onsdag, man Laabak synes det er vanskelig å si noe om hvor mye de håper å selge i måneden.

– Det vet vi foreløpig ikke, men vi forventer en omsetning på 20 millioner kroner netto i 2018. Det er et realistisk mål med gode og stabile leverandører i ryggen, avslutter han.

Kommentarer til denne saken