Taket på barneskole lekker og lekker

Vannet kommer: Det drypper fra armaturen på Manstad skole. Kommunen  leter etter årsaken i det gamle bygget. Bildet er tatt under det kraftige regnskyllet 1. september.

Vannet kommer: Det drypper fra armaturen på Manstad skole. Kommunen leter etter årsaken i det gamle bygget. Bildet er tatt under det kraftige regnskyllet 1. september. Foto:

Det drypper godt gjennom taket på Manstad skole, og det har det gjort en stund. Taket fra 1970 har hull, men å finne lekkasjen er ikke enkelt. Letemannskapene jobber videre.

DEL

Manstad er en skole med flatt tak, og det ligger to lag med taktekking på taket.

Avisen har fått tilsendt et bilde fra et dryppende armatur i en korridor, med spørsmål om ikke det kan være farlig for elevene, og hvorfor ikke mer blir gjort.

Problemet meldt

Rektor Thorvald Heiaas bekrefter at de har et par punkter der det drypper godt under regnvær eller snøsmelting.

– Jeg melder inn problemet på vanlig måte, men innser at det er krevende å finne lekkasjen på et tak som runder 50 år neste år. Og de fem siste årene har det nok vært verre enn før. Med flatt tak og innvendige avløp, så kan det fort dannes et basseng på taket. Vi er blitt utfordret på dette i mange år, og jeg har innsett at kommunens folk har en kjempeutfordring, sier han.

Han betrakter lekkasjen som drypp i litersklassen på det verste, og synes det er trist at elevene må ha det sånn.

Har lett og lett

Overingeniør Erik Ramberg i kommunens eiendomsforvaltning sier at denne saken ligger hos driftsavdelingen.

– Jeg vet de har jobbet mye med saken i vinter og vår som var. Og de har søkt assistanse fra taktekkere. Men det er ikke lett å finne lekkasjen. Jeg tror de fant ett punkt, men med to lag med tekke, så kan det være en utfordring å finne lekkasjen.

– Det er vel også konkludert med at det er en blanding av nedbør og spesielle vindforhold som gjør det verre.

– Hvor farlig er det for barna at det drypper fra armaturen? Strøm og vann er vel ikke den beste kombinasjonen?

– Ingen får strøm fra dryppingen, og hvis det skulle bli ille, så går nok sikringen. Så jeg ser ingen umiddelbar fare for elevene, mener Ramberg.

Bruker kamera

Bjørn Kirkbak er arbeidsleder for vaktmesterne som drifter skolebyggene. Han innrømmer at det er vanskelig å komme til bunns i saken, men at de på ingen måte har gitt opp.

– Vi har gjort en del tiltak på Manstad, men det er et gammelt bygg med gammelt tak. Så sent som i våres hadde vi fagfolk på taket for vurderinger, og gjorde tiltak med fuging og nye beslag. Nå vurderer vi å ta i bruk kamera for å se over de innvendige nedløpene. Kanskje kan svaret ligge der. Vi leter videre, slår han fast.

Artikkeltags