Haugeåsen ungdomsskole stengt i varmen: Måtte sende hjem elever midt under eksamen

Det er ikke første gang Haugeåsen har slitt med varmen. Også tidligere har man måttet utstyre klasserom med vifter på grunn av høye temperaturer og dårlig inneklima.

Det er ikke første gang Haugeåsen har slitt med varmen. Også tidligere har man måttet utstyre klasserom med vifter på grunn av høye temperaturer og dårlig inneklima. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ledelsen ved Haugeåsen ungdomsskole så seg nødt til å stenge deler av skolen på grunn av varme og dårlig luftkvalitet. For 10. klassingene ble eksamen i sidemål annullert.

DEL

Det opplyste ledelsen til foreldrene ved skolen i tolv-tiden onsdag.Rektor ved skolen, Mona Häckert, bekrefter overfor Fredriksstad Blad at ledelsen i dag måtte ta den tunge beslutningen med å stenge deler av skolen og blant annet sende elever hjem midt under eksamen.

– Dette går ikke bare på at det er varmt, men på generelt dårlig luft inne i lokalene. Vi forsøkte i det lengste å gjennomføre eksamen, men forholdene ble etter hvert så ille at verneombudet mente det var uforsvarlig å fortsette, sier hun.

Og det er ikke første gang skolen sliter med inneklimaet. I flere år har ledelsen ventet på at ventilasjonsanlegget i lokalene skal byttes ut, men foreløpig har ingenting skjedd.

– Vi har etter hvert fått mange avvik når det gjelder dårlig luftkvalitet ved skolen. Både FAU, de ansatte og elever har mange ganger klaget på at de har vondt i hodet både under og etter skoledagen. Vi var egentlig lovet nytt ventilasjonslanlegg allerede for ett år siden, men dette er blitt utsatt, sier hun.

Har ventet lenge

Hun håper nå på hjelp fra byens politikere.

– Vi har fått lovnader om at arbeidet med nytt ventilasjonsanlegg skal starte etter jul, men jeg vet ærlig talt ikke når det kommer. Vi må ha respekt for at dette må gjennom politiske prosesser, men jeg har stor forståelse for de ansatte som føler det er tøft å jobbe under slike forhold, sier hun.

Hun innrømmer at det satt langt inne å sende elevene hjem midt under eksamen.

– Jeg var i kontakt med flere instanser før beslutningen om å sende elevene ble tatt. Men etter hvert var forholdene så dårlig at det ikke var forsvarlig å fortsette. Dette handler om at både elever og ansatte skal ha forsvarlige forhold å jobbe under, sier hun.

Eksamen annullert

Eksamen som skulle vært fullført onsdag blir nå annullert.

– Selv om det var noen allerede hadde levert eksamen, så kommer heller ikke den til å gjelde. Det kan for eksempel ha vært noen som har levert inn eksamen fordi de har slitt med vondt i hodet eller vært slitne på grunn av den dårlige luften. Hele sidemålseksamen for 10. klasse ved skolen er annullert.

Skolen vil også være stengt torsdag.  Undervisningen vil da foregå utenfor skolebygget.

Artikkeltags