Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen trakk vedtaket om tvangsmulkt da bonden ryddet opp – nå er turveien nok en gang sperret av hugst

Artikkelen er over 3 år gammel

En turgåer måtte snu da hun lørdag var på tur i Onsøy. Nok en gang er stien sperret – knappe seks uker etter kommunen trakk vedtaket om dagsbøter.

– Det nyttet ikke å gå videre på stien, så det var bare å snu, sier turgåeren som har tatt kontakt med Fredriksstad Blad.

Ødelagt turområde

I flere år har en grunneier i Bjørndalen i Onsøy sperret turveien med trær og busker. Etter at han i desember fikk varsel om dagsbøter på tusen kroner fra og med 1. januar, ble det endelig ryddet, men nå forteller turgåeren som var i området denne helgen at det er like ille igjen.

– Jeg gikk der på lørdag, og da møtte jeg på hogst som rakk meg opp til brystet. Det nyttet ikke å prøve å komme forbi, så her var det bare å snu, forteller hun.

– Det er synd, for det er et veldig fint område å gå tur i, legger hun til.

 

Lange konflikter

Grunneieren har i flere år trosset påleggene fra kommunen, som gjennom hele konflikten har hatt friluftsloven i hånd.

– Dette er jo en sak som har pågått i flere år. Friluftsloven er klar på at denne veien skal kunne benyttes av alle. Grunneier har ikke lov til å sperre veien, men han fortsetter å gjøre dette, sa virksomhetsleder Hanna Tangvald til FB i sommer.

Nå kan det tyde på at kommunen nok en gang må gripe inn, bare en drøy måned etter at de sist gjorde det. I 2013 rykket også kommunen inn og ryddet veien etter at mannen nok en gang hadde sperret den. Regningen ble sendt rett til grunneieren, men det stopper ikke der. Gang på gang har kommunen måtte ta kontakt med grunneieren, og i sommer var veien igjen sperret.

Undersøker forholdene

Skogbrukansvarlig Øivind Ringstad i Fredrikstad kommune sier at han har mottatt en henvendelse om den nye hogsten, men at den er sendt videre til Hanna Tangvald som har vært saksbehandler. Hun skriver i en SMS mandag kveld at hun vil undersøke forholdene.

– At det er laget nye sperringer på turstien er nytt for meg, vi har ikke fått noen signaler om dette før nå. Jeg har holdt i saken, og vi trakk tilbake vedtak om tvangsmulkt i januar etter at grunneier gjorde tiltak som muliggjorde ferdsel på stier igjen. Vi tar en tur ut ila de nærmeste dagene og sjekker status.

FB har vært i kontakt med grunneieren som sier han ikke kjenner til forholdene, og ønsker ikke å si noe om saken.

Kommentarer til denne saken