Folkeaksjon mot p-hall i fjellet på Skjærhalden: – Dette er en provokasjon!

Skjærhalden: Parkeringshallen er tenkt lagt helt ytterst i haveeområdet på Skjærhalden, men med nedkjøring på baksiden av rådhuset.

Skjærhalden: Parkeringshallen er tenkt lagt helt ytterst i haveeområdet på Skjærhalden, men med nedkjøring på baksiden av rådhuset. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Aksjonsgruppa mot parkeringshall innkaller til folkemøte på Skjærhalden morgen, tirsdag. Nå kommer det sterke advarsler mot planene til investor Arild Åserud.

DEL

– Vi er foreløpig et begrenset antall personer. Men jeg er overbevist om at dette skal utvikle seg til en skikkelig folkeaksjon, sier Einar Børresen på Skjærhalden. Beboerne har fått møteinnkalling i postkassene, og det er satt opp plakater rundt på Hvaler.

Børresen har merket seg oppslaget i FB der investor Arild Åserud sier han vil selge parkeringsplasser som sprenges ut i Hvileberget på Skjærhalden. Prislapp: Minst 300.000 kroner.

– Dette er en provokasjon. Nå må kanskje Hvaler innse at kommunen er lurt nok ganger til å gi bort felles verdier og arealer til fordel for investorer og næringsdrivende. Det er min oppfatning. Men det kan være at andre har en annen begrunnelse for å si nei til prosjektet, sier Børresen. 

Investor Åserud og hans firma samarbeider med Opplysningsvesenets Fond, som er grunneier.  Planene på Skjærhalden har lenge ligget kalde, inntil den politiske stemningen plutselig snudde.  

Skjærhalden: Parkeringsanlegget er tenkt lagt  helt ytterst i havneområdet, innsprengt i fjellet .

Skjærhalden: Parkeringsanlegget er tenkt lagt helt ytterst i havneområdet, innsprengt i fjellet . Foto:

 – Jeg er sjokkert!  

Einar Børresen har også sterke reaksjoner på andre sider av prosjektet med nye veisystemer som skjærer gjennom Skjærhalden, og planer om boligblokker.

– Jeg er rett og slett sjokkert over hvordan Hvaler kommune drives, og da snakker jeg fortrinnsvis om Høyre og Frp, sier Børresen.

Han sier at vanlige folk nå opplever at både politikere og folk fra kommuneadministrasjonen er uklare.

– Det er også tegnet inn en ny kjørevei gjennom den gamle bebyggelsen på Skjærhalden, sukker han.

Mener det er nok p-plasser

Børresen mener at det allerede i dag er nok parkeringskapasitet på Skjærhalden, folk må bare gå litt.

– Er det noen fra kommunen som kommer på folkemøtet?

– Vi opplever kommunen som uklar. Det brer seg en usikkerhet blant innbyggerne. Derfor har vi invitert samtlige politiske partier til møtet. De fleste kommer, men Frp har vi ikke fått noe klart svar fra. Vi har også bedt om at Hvaler kommune stiller med en representant som kan svare på faglige spørsmål. Det har vi ikke fått avklart. 

Ber om innsats fra velforeningene

Aksjonsgruppa ber spesielt om at velforeninger engasjerer seg.

I innkallingen til folkemøte på Skjærhalden blir det beskrevet at Presehavna vil bli utsatt for kraftige ødeleggelser. Det samme gjelder lysløypa og naturområdene bak rådhuset, Kyststien til Homlungen og strand og sjøområde.

– Enorme fjellmasser skal sprenges ut, og dette skal trolig dumpes i sjøen av økonomiske årsaker, heter det i kampoppropet på Skjærhalden. Folk blir spådd at koselige sandveier snart vil bli forvandlet til asfaltveier, og at sprengsteinen skal brukes til oppbygging av nye landområder på Skjærhalden. 

Artikkeltags